Beyrut'ta gerilim tırmanıyor: İsrail’in hava saldırısında 6 can kaybı

Beyrut'ta gerilim tırmanıyor: İsrail’in hava saldırısında 6 can kaybı

İşgalci İsrail'e ait savaş uçaklarının Lübnan'ın başkenti Beyrut'a hava saldırsı gerçekleştirdi. Yapılan hava saldırılarında 6 kişi hayatını kaybederken 7 kişi de yaralandı. 

Dünya

03.10.2024, 10:44

İşgalci İsrail ordusu Gazze'den sonra gözünü şimdi de Lübnan'a dikti. Siyonist rejim Beyrut'un batısındaki El-Başura semtinde bir eve yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu saldırı sonucunda 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

İŞGAL ORDUSU 17 SALDIRI GERÇEKLEŞTİRDİ 

Lübnan’ın resmi haber ajansı NNA, Beyrut'taki Dahiye bölgesi başta olmak üzere 17 saldırı düzenlendiğini duyurdu.  Beyrut'un Dahiye bölgesindeki Muavvad ve El-Amerikan semtlerine de 3 füze fırlatıldı.  Saldırılar neticesinde bölgeden yoğun dumanların yükseldiği, çevredeki bina ve park halindeki araçlarda ağır hasar meydana geldiği kaydedildi. 

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "İsrail ordusu, Beyrut'ta isabetli bir saldırı gerçekleştirdi" ifadesine yer verdi.

DAHA ÖNCE NE OLMUŞTU? 

Lübnan Sağlık Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamada 5 kişinin öldüğünü ve 8 kişinin yaralandığını bildirmişti. Saldırının ardından bölgedeki can kaybı sayısı ve yaralı durumu güncellenirken, saldırının geniş çaplı yıkıma yol açtığı ifade ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading