Beyrut'un kalbine bomba! Katil İsrail sınır tanımıyor: Eski Hamas yöneticisi şehit edildi

Beyrut'un kalbine bomba! Katil İsrail sınır tanımıyor: Eski Hamas yöneticisi şehit edildi

Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de soykırım yapan daha sonra ise rotasını Lübnan'a çeviren katil İsrail sınırları zorlamaya devam ediyor. Terör devleti son olarak yaklaşık 2.5 milyon insanın yaşadığı şehre bomba yağdırdı. 

Dünya

30.09.2024, 12:45

20 Eylül'den bu yana Lübnan'ı aralıksız bir şekilde bombalayan terör devleti sivil katliam yapmaya devam ediyor. 18 yıl sonra ilk kez Beyrut'un merkezinin vurulmasını yorumlayan Al Jazeera'nın tecrübeli muhabiri Zeina Khodr, 'İsrail için kırmızı çizgilerin olmadığı bir noktaya ulaştık' cümlesiyle değerlendirdi.

Kola saldırısını konum, hedef ve içerdiği mesajlar açısından kayda değer bulduğunu belirten Khodr, İsrail'in çok az kısıtlamayla hareket ettiği yorumunu yaptı.

Sözlerine devam eden muhabir, drone saldırısıyla hedef alınan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin 8 Ekim'den bu yana devam eden sınır çatışmasına hiçbir şekilde karışmadığını hatırlattı.

Kendisi de Beyrut'ta yaşayan muhabir Khodr, gelinen noktayı Hizbullah veya onu destekleyen herkesin hedef olduğu, İsrail için hiçbir kırmızı çizginin olmadığı bir yer olarak tanımladı.

Yeni lider kim olacak? Hizbullah'tan Haşim Seyfettin açıklaması Yeni lider kim olacak? Hizbullah'tan Haşim Seyfettin açıklaması Haberi Görüntüle

BEYRUT'UN KALBİNE BOMBA

Sivil katliama devam eden katil İsrail, yaklaşık 2.5 milyon insanın yaşadığı kentte gece yarısı 01.00 sularında hava saldırısı düzenledi. 1 Haftadır Beyrut'un güneyini hedef alan katil İsrail, Beyrut'un kalbini ilk kez hedef aldı. Görgü tanıkları, Kola mahallesindeki binanın üst katının vurulduğunu ve bir delikten duman çıktığını aktardı.

Saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Lübnanlı bir güvenlik yetkilisi, İsrail'e ait silahlı insansız hava aracından ateşlenen füzenin Kola mahallesindeki yüksek katlı binada bir daireyi vurduğunu aktardı. 

Katil İsrail'in hedefinde, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin yöneticileri vardı. FHKC, İsrail saldırısında üç liderinin öldürüldüğünü açıkladı.

Bakan Fidan Ürdün'de düzenlenecek Bakan Fidan Ürdün'de düzenlenecek "Gazze" toplantısında Filistin'in sesi olacak Haberi Görüntüle

HAMAS YÖNETİCİSİ ÖLDÜRÜLDÜ

Hizbullah'ın kalesi Bekaa Vadisi ve Lübnan'ın güneyine de gece boyunca hava saldırıları düzenleyen İsrail savaş uçakları birçok bölgeyi ateşe verdi. Öte yandan Bekaa Vadisi'nde beş sivil savunma görevlisi yaşamını yitirdi.

Lübnan'ın güneyindeki Sur şehrinde liderlerinden Fetih Şerif Ebu el Emin ve aile üyelerinin İsrail tarafından öldürüldüğünü açıklayan Hamas, Emin'in evinin hava saldırısında hedef alındığı bilgisini verdi.

İsrail katliamlarına ilişkin son dakika bilgisini de veren Lübnan Sağlık Bakanlığı, Pazar günü 105 kişinin öldüğünü açıkladı. Toplam can kaybı ise 1.200'e yükseldi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading