Bibi'den tehdit videosu! Hizbullah'ın roketleri katili kızdırdı: Hayal bile edemeyecekleri şekilde vurduk

Bibi'den tehdit videosu! Hizbullah'ın roketleri katili kızdırdı: Hayal bile edemeyecekleri şekilde vurduk

Sabah saatlerinden bu yana İsrail'e intikam operasyonu düzenleyen Hizbullah'a Netanyahu'dan tehdit videosu geldi. Katil Netanyahu, "Geçtiğimiz birkaç gün içinde Hizbullah'ı hayal bile edemeyeceği bir dizi saldırıyla vurduk" deyip "Eğer Hizbullah mesajı almadıysa, size söz veriyorum, mesajı alacaktır" ifadelerini kullandı.

Dünya

22.09.2024, 16:48

8 Ekim'den bu yana devam eden Hizbullah, İsrail çatışmaları Siyonistlerin kanlı eylemleri ile başka bir boyuta yükseldi. Dün gece Lübnan'ın güneyi ve Bekaa Vadisi'ndeki geniş bölgeleri yoğun hava saldırılarıyla vuran İsrail'e sabah saatlerinde Hizbullah'tan karşılık geldi. 

Katil İsrail ordusu dün gece Lübnan topraklarından 150 roket, seyir füzesi ve insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlendiğini bildirmişti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'u hedef alan katil İsrail'e karşı misilleme yapan Hizbullah ise yolladığı füzeler ile birlikte Demir Kubbe'de açıklara neden oldu.

Zelenskiy'den ABD'nin planına tepki: 'Ukrayna'nın topraklarından vazgeçmesi anlamına geliyor' Zelenskiy'den ABD'nin planına tepki: 'Ukrayna'nın topraklarından vazgeçmesi anlamına geliyor' Haberi Görüntüle

BİBİ'DEN TEHDİT VİDEOSU

Hizbullah'ın saldırıları sonrası kameralar karşısına geçen Netanyahu, geçtiğimiz günlerde Lübnan’da onlarca kişinin ölümüne yol açan saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

İsrail Hizbullah'a hayal edemeyeceği seri darbeler indirdi diyen Bibi görüntülü mesajında, "Eğer ki mesajı almadıysa söz veriyorum alacak. Kuzey sakinlerini evlerine güvenli biçimde döndürmekte kararlıyız." ifadesini kullandı. 

Dünyanın hiçbir ülkesinin ve kendilerinin de "şehirlerinin roket saldırısına uğramasını kabul edemeyeceğini" söyleyen Netanyahu, Lübnan sınırından tahliye edilen 60 bin İsrailliyi evlerine emniyet içinde geri göndermek ve güvenliği tesis etmek için "nasıl bir adım atılması gerekiyorsa bunu yapacaklarını" dile getirdi.

Soykırımcı İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı! Cemaati İslamiyye'nin lideri Dahruc ve eşi hayatını kaybetti Soykırımcı İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı! Cemaati İslamiyye'nin lideri Dahruc ve... Haberi Görüntüle

SAVAŞTA YENİ CEPHE AÇILDI

İsrail ordusunun 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında 3'ü çocuk 7'si kadın 45 kişi hayatını kaybetti.

Hizbullah, saldırıda aralarında üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil'in de bulunduğu 15 mensubunun öldüğünü duyurdu.

Uluslararası toplum, İsrail'in üst üste gelen saldırıları karşısında bölgesel bir savaşın patlak verebileceği uyarısında bulunuyor.

İsrail, çatışmalar nedeniyle Lübnan sınırındaki kuzey bölgelerden tahliye edilen vatandaşlarının evlerine güvenli biçimde dönmesini "savaşın hedefleri" arasında gösteriyor.

Buna karşın Lübnan Hizbullahı ise bölgedeki çatışmaların ancak İsrail'in Gazze'ye saldırılarının durması halinde sona ereceğini vurguluyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading