Yandex Metrica

Biden ile ilgili çarpıcı iddia! Demokratlar yetersiz buluyor: Adaylıktan çekilecek mi?

Biden ile ilgili çarpıcı iddia! Demokratlar yetersiz buluyor: Adaylıktan çekilecek mi?

ABD'de canlı yayınlanan tartışma programında Trump karşısında büyük bir hezimet yaşayan ABD Başkanı Joe Biden'la ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. ABD'li üstü düzey yetkililer, Biden'ın seçim yarışından çekilmeyi düşündüğünü aktardı. Biden, hakkındaki iddialara yanıt verdi.   

Dünya

03.07.2024, 23:10

ABD Başkanı Joe Biden ile eski ABD Başkanı Donald Trump'ın canlı yayınlanan tartışmasının ardından demokratlar anketlerde büyük puan kaybetti. Biden'ın Trump karşısında yetersiz kalması demokratların tepkisine neden oldu. ABD'li üstü düzey yetkililer, Biden'ın seçim yarışından çekilmeye karar vermesi durumunda yerini alacak ilk seçeneğin Başkan Yardımcısı Kamala Harris olacağını iddia ediyor. 

Trump ile yapılan düelloda demokratlara kan kaybettiren Biden'ın adaylıktan çekilebileceği değerlendiriliyor. Yedi üst düzey kaynağa göre, ABD Başkanı Joe Biden'ın yeniden seçilme kampanyasına devam etmeme kararı alması durumunda yerine geçebilecek en iyi alternatif Başkan Yardımcısı Kamala Harris. NTV'nin Reuters'dan derlediği bilgilere göre, Biden'ın geçen hafta rakibi Donald Trump'a karşı ilk tartışmada sergilediği beceriksiz, tutarsız ve tepki çeken performansı, Demokrat Parti içinde Biden'ın ikinci bir dönem için yeterince uygun olmadığı endişesine yol açtı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, NATO'nun yeni genel sekreteri oldu Hollanda Başbakanı Mark Rutte, NATO'nun yeni genel sekreteri oldu Haberi Görüntüle

SEÇİM ENDİŞESİ

Bazı etkili Demokratlar, Harris dışında Biden'a alternatifler ortaya attılar; bunlar arasında Kaliforniya'dan Gavin Newsom, Michigan'dan Gretchen Whitmer ve Pensilvanya'dan Josh Shapiro gibi popüler kabine üyeleri ve Demokrat valiler de var.

Ancak isimlerinin açıklanmasını istemeyen bu kaynaklar, Harris'i atlatmaya çalışmanın hayalcilik olduğunu ve neredeyse imkansız olacağını öne sürüyor.

İlk imparatorun mezarı hazinelerle dolu: Ama 2.200 yılık ölüm tuzakları define avcılarını ürkütüyor İlk imparatorun mezarı hazinelerle dolu: Ama 2.200 yılık ölüm tuzakları... Haberi Görüntüle

EN YÜKSEK OY POTANSİYELİ

Kaynaklar, parti adayı olarak gösterilmesi durumunda 59 yaşındaki Harris'in Biden kampanyası tarafından toplanan parayı devralacağını ve kampanyayı sürdüreceğini söyledi.

Harris, tüm alternatifler arasında en yüksek tanınırlığa ve ciddi olarak aday olarak kabul edilebilecek Demokratlar arasında en yüksek oy potansiyeline sahip olan kişi olarak görülüyor.

Harris'in onay oranları yüzde 40'ın altında seyrediyor ancak Biden kampanyasının vurguladığı son anketlere göre, kendisi ve başkan Biden'ın, Trump'ı yenme şansları birbirine oldukça yakın.

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası: Kritik isim de serbest bırakıldı Rusya ile Ukrayna arasında esir takası: Kritik isim de serbest... Haberi Görüntüle

BİDEN'DAN İDDİALARA YANIT

Trump ile CNN canlı yayınında bir araya gelen Trump'ın bazı sorulara cevap verirken yetersiz kalması demokratlar arasında tartışmalara neden olmuştu. Adaylıktan çekilebileceği iddia edilen Biden iddialara yanıt verdi. 

ABD Başkanı Biden, "Ayrılmıyorum. Bu yarışta sonuna kadar varım ve kazanacağız" açıklamasında bulundu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading