Biden'dan İsrail'e 'İran'a saldırı' önerisi: Yeni katliam için yol gösterdi

Biden'dan İsrail'e 'İran'a saldırı' önerisi: Yeni katliam için yol gösterdi

Gazze'de yaşanan soykırımın başından bu yana terör devletinin yanında saf tutan ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in İran'a ne şekilde karşılık vereceği hususunda halen net karar vermediğini belirterek, "Eğer onların yerinde olsam petrol sahalarından farklı alternatifleri düşünürdüm." dedi.

Dünya

05.10.2024, 10:53

ABD başra olmak üzere birçok batılı ülkenin desteğini arkasına alarak Gazze'de bir yııla yakındır katliam yapan İsrail, Lübnan'ı da kana buladı.

Aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'de 42 bine yakın masum insanı öldüren İsrail ordusu, 90 binden fazla da insan yaraladı. Lübnan'da ise 3 bine yakın insanı vahşice katleden Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu, şimdi de İran'a missilleme hazırlığında.

İran'ı nereden ve nasıl vuracağını düşünen İsrail'e katliam ortağı ABD Başkanı Joe Biden'dan hem uyarı hem tavsiye geldi.

ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray basın brifinglerinin yapıldığı alana sürpriz bir şekilde gelerek gündeme dair soruları yanıtladı.

Hayalet gemiler şüpheli rotada: Casus deniz canavarları gözünü Batı'ya dikti: Atılan her adımı rapor ediyorlar Hayalet gemiler şüpheli rotada: Casus deniz canavarları gözünü Batı'ya dikti:... Haberi Görüntüle

''FARKLI ALTERNATİFLER DÜŞÜNÜRDÜM''

İsrail'in İran'a nasıl karşılık vereceğiyle ilgili sorulara yanır veren Biden, "İsrailliler İran'a saldırı anlamında ne yapacaklarına henüz karar vermediler, görüşmeler sürüyor. Eğer onların yerinde olsam petrol sahalarından farklı alternatifleri düşünürdüm." dedi.

İsrail Ordu Sözcüsü Hagari havaalanını işaret etti: 'Kimse uçak indiremeyecek' İsrail Ordu Sözcüsü Hagari havaalanını işaret etti: 'Kimse uçak indiremeyecek' Haberi Görüntüle

NETANYAHU, SEÇİMLERİ ETKİLEMEYE ÇALIŞIYOR MU?

Biden, İsrail'in Ortadoğu'da ABD'nin önerilerini göz ardı ederek seçimlere müdahale girişiminde bulunup bulunmadığı yönündeki soruya da yanıt verdi. Biden, açıklamasında şunları kaydetti;

"Hiçbir yönetim İsrail'e benden daha fazla yardım etmedi. Bence o (Netanyahu) bunu hatırlamalı. Seçimleri etkilemeye çalışıyor mu bilmiyorum, fakat bunu beklemiyorum."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading