Yandex Metrica

Sitede Ara

Biden'ın adaylıktan çekilmesi dünyayı salladı: ABD'yi kaosa sürükledi

Biden'ın adaylıktan çekilmesi dünyayı salladı: ABD'yi kaosa sürükledi

ABD Başkanı Joe Biden'ın 5 Kasım'da yapılacak seçimlere kısa bir süre kalırken adaylıktan çekilme kararı alması bugün dünyanın bir numaralı gündem maddesi oldu. Biden'ın tarihi kararı herkesi şaşkına çevirirken dünya medyasında konuyla ilgili dikkat çeken manşetler atıldı. Öte yandan Biden'ın çekilme kararını ardından sosyal medyada 'Joever' patlaması yaşandı.

Dünya

22.07.2024, 11:22

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak seçimler öncesi flaş bir gelişme yaşandı. ABD Başkanı Joe Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirirken yarıştan çekildi. Demokrat Parti'nin Başkan adayı Kamala Harris olacak.

Kamala Harris ise ABD Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Harris, ''Başkanın desteğini almaktan onur duyuyorum ve bu seçimi kazanmayı düşünüyorum. Niyetim bu adaylığı kazanmak. Donald Trump'ı ve onun aşırı 'Proje 2025' gündemini yenmek, Demokrat Parti'yi ve ulusumuzu birleştirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım.'' dedi.

Biden'ın seçim yarışından çekildiğini duyurmasının ardından açıklama yapan Trump, "Sahtekar Joe Biden Başkanlık için aday olmaya uygun değildi ve kesinlikle hizmet etmeye de uygun değil ve hiçbir zaman da olmadı." dedi. Trump ayrıca  "Başkan Yardımcısı Harris'i yenmek Biden’ı yenmekten daha kolay olacak” ifadelerini kullandı.

ABD, kediye ciğer emanet etti! Gazze'ye gönderilecek yardımlar İsrailli yetkililere teslim edildi ABD, kediye ciğer emanet etti! Gazze'ye gönderilecek yardımlar İsrailli yetkililere... Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYADA 'JOEVER' PATLAMASI

Biden'ın tarihi kararı herkesi şaşkına çevirirken dünya medyasında konuyla ilgili dikkat çeken manşetler atılırken sosyal medyada 'Joever' patlaması yaşandı. Ancak Biden'ın adına ithafen biraz daha farklı olarak, yani Joe-over şeklinde viral oldu.

Joever, kelimesi tam bir fiziksel ve zihinsel mağlubiyeti, katıksız umutsuzluğu işaret ediyor. “Bitti” cümlesinin İngilizcesi olan “It’s just over”dan türetilen “Joever” ilk etapta seçim başarısızlıkları ve siyasi PR gafları bağlamında kullanılsa da, ifade orijinal bağlamının çok ötesine yayıldı.

Erdoğan Batı'dan bir adım önde! Rumen basınında dikkat çeken analiz: Türkiye Afrika'daki etkisini artırıyor Erdoğan Batı'dan bir adım önde! Rumen basınında dikkat çeken analiz:... Haberi Görüntüle

NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?

Hatırlanacağı üzere 2020 yılında ilericilerin seçim umutlarıyla dalga geçen anonim bir sosyal medya kullanıcısı, Joe Biden'ın kaybedeceğine dair bir tahminde bulundu ve ilk ‘It's Joever’ı, üzgün görünümlü bir Biden fotoğrafıyla birlikte paylaştı. Sosyal medya, bu mem’i sevdi ve söz konusu ifadeyi Joe Biden'ın kederli görünen fotoğraflarıyla birlikte yayınladı. Adaylıktan çekileceğini açıklayan Biden artık görevde olmasa bile internetin ‘Joever’ı gerçekten terk edip etmeyeceği henüz belli değil.

11 milyon dolarlık sözleşme! O ülke 200 Kamikaze İHA satın alma kararı aldı! Komşu ülkeye saldıracak! 11 milyon dolarlık sözleşme! O ülke 200 Kamikaze İHA satın... Haberi Görüntüle

TIME GAZETESİ: BIDEN NEDEN ÇEKİLDİ?

Tüm dünyada şok etkisi yaratan karar sonrası Time dergisi dikkat çeken bir kapak kullandı. Time dergisi, dijital sayısını "Joe Biden neden adaylıktan çekildi?" başlığıyla yayınladı. Dergi kapağının ön yüzü kesilmiş şekilde sayfadan çıkan Biden'ın arkasından gülümseyen Harris'in sayfaya girdiği görülüyor.

120 milyon dolarlık zarar! Libya'da petrol ve gaz üretimi durdu 120 milyon dolarlık zarar! Libya'da petrol ve gaz üretimi durdu Haberi Görüntüle

WASHİNGTON POST: ÜLKEYİ BELİRSİZ BİR YOLA SOKTU

Görevdeki bir başkanın adaylığından vazgeçmesi için partisinden baskı görmesinin ABD siyasi tarihinde silinmeyecek bir yer edindiğini yazan The Washington Post gazetesi, Biden'ın hamlesini 'tarihi' olarak tanımladı. Gazete, bu adımın Demokratları ve ülkeyi belirsiz bir yola soktuğunu iddia etti.

Dev kıyak! O ülke Patriot füzesini bedava verecekler! Dev kıyak! O ülke Patriot füzesini bedava verecekler! Haberi Görüntüle

NEW YORK TİMES: KİMSE BİLMİYORDU

New York Times gazetesi ise ABD Başkanı Joe Biden'ın siyasi hayatının en zor kararını verdiğini belirtti. Bu tavizin şaşırtıcı olduğunu çünkü Biden'ın son ana kadar 'yarıştayım' mesajı verdiğini yazan gazete, ''Biden Pazar günü kararını sosyal medyadan açıklayana kadar evin dışında neredeyse hiç kimse onun ne düşündüğünü bilmiyordu.'' ifadelerini kullandı.

NYT ayrıca eski başkan Barack Obama da dahil Demokrat Parti'nin üst düzey isimlerinin Kamala Harris'e hemen destek vermekten kaçındığına dikkat çekti.

Ermenistan provokasyon peşinde! Azerbaycan mevzilerine taciz ateşi açıldı Ermenistan provokasyon peşinde! Azerbaycan mevzilerine taciz ateşi açıldı Haberi Görüntüle

NEW YORK POST: SON

Ülkenin saygbın gazeteleri arasında yer alan New York Post, okurlarının karşısına Son' başlığı ile çımayı tercih etti. Haberde Biden'ın kapıdan çıkarken çekilen bir fotoğrafını kullandı. Eski Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi ve eski başkan Barack Obama gibi kritik isimlerin, Biden'ın 'adayım' dediği Kamala Harris'i destekleme konusunda sessiz vurgu yapan NY Post başkanın yarıştan çekilmesiyle Demokrat Parti içinde aday yarışının başladığını yazdı.

Sadece yalan söylüyor: Netanyahu'dan Gazze'deki sivil ölümler ve Batı Şeria'sız harita savunması Sadece yalan söylüyor: Netanyahu'dan Gazze'deki sivil ölümler ve Batı Şeria'sız... Haberi Görüntüle

WSJ: BİDEN ADAYSIZ BIRAKTI

Wall Street Journal gazetesi de seçmenin Joe Biden'ın başkan olmak için 'çok yaşlı' olduğunu bildiğini ancak başkanın müttefiklerinin başka yöne bakmayı tercih ettiğini yazdı. Söz konusu haberde ''81 yaşındaki Joe Biden'a yapılan bahis büyük bir yanlış hesaplamaya dönüştüğünü. Biden, Demokratları seçimden dört aydan kısa bir süre önce adaysız bırakarak başkanlık yarışından çekildi. Biden , Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in desteklediğini açıkladı ancak seçmenlerin onun arkasında toplanıp toplanmayacağı henüz belli değil." ifadelerine yer verildi.

Türkiye'yi vuracağız diyen Asya ülkesinden savaş hazırlığı! İki nükleer denizaltı denize iniyor! Türkiye'yi vuracağız diyen Asya ülkesinden savaş hazırlığı! İki nükleer denizaltı... Haberi Görüntüle

TELEGRAPH: 50 YILLIK SİYASİ KARİYERİ BİTTİ

Biden'ın aldığı kararla 50 yıllık siyasi hayatının artık sona erdiğini yazan İngiliz Telegraph gazetesi, 'Biden yarıştan çekildi' başlığını kullandı. Söz konusu haberde, Biden'ın sosyal medyada yayınladığı mektubunu e-danışmanları Steve Richetti ve Mike Donilon ile birlikte yazdığını belirtti. Telegraph haberinde "Bu karar, Demokrat Parti'yi kaosa sürüklerken, Biden'ı seçime sayılı günler kala geri adım atan ilk kişi yapıyor." ifadelerini kullandı.

Financial Times gazetesi Biden'ın sadece en yaşlı başkan olmakla kalmayıp aynı zamanda ‘1968’de Lyndon Johnson'dan ve ondan önce 1796'da George Washington'dan bu yana iktidarı gönüllü olarak bırakan ilk başkan olarak tarihe geçtiğini yazdı. 

ABD medyası Yahudilerin elinde: Büyük çoğunluk yönetici pozisyonunda görev alıyor ABD medyası Yahudilerin elinde: Büyük çoğunluk yönetici pozisyonunda görev alıyor Haberi Görüntüle

INDEPENDENT: HAFTALARCA DİRENDİ

Independent, Biden'ın uçaktan inerken çekilen tam sayfa fotoğrafının üzerinde “Biden bırakıyor” başlığı ile duyurdu. Gazete, Joe Biden'ın çekilme çağrılarına haftalarca direndikten sonra şok bir açıklama yaptığını belirtti.

Siyonist için çember daralıyor! İngiltere'den İsrail'e silah ambargosu kararı! Siyonist için çember daralıyor! İngiltere'den İsrail'e silah ambargosu kararı! Haberi Görüntüle

THE GUARDIAN: BİDEN YARIŞI BIRAKIYOR 

"Biden yarışı bırakıyor" başlığını kullanan İngiliz The Guardian, olağanüstü kararın ABD'yi seçimden dört aydan kısa bir süre önce kaosa sürüklediğini bildirdi. Söz konusu haberde bu kararın Demokrat Parti liderleri, organizatörler ve bağışçılar tarafından haftalarca süren bir baskı kampanyasının ardından geldiğini belirtti.

İşgalci İsrail ordusu vahşette sınır tanımıyor: İnsani bölgeye hayat veren hattı yıktı İşgalci İsrail ordusu vahşette sınır tanımıyor: İnsani bölgeye hayat veren... Haberi Görüntüle

DAILY MAIL: ABD KARGAŞADA 

İngiliz Daily Mail gazetesi de "Amerika kargaşada, Biden gitti... Kamala geldi mi?" başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. Gazete,  ABD Başkanı Joe Biden'ın yardımcısı Kamala Harris'i "bölücü" bir aday olarak tanımlarken  "Clinton'lar Harris'i destekliyor ancak Obama desteğini göstermiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading