Yandex Metrica

Sitede Ara

Biden'ın yarıştan çekilmesi sonrası Trump'tan ilk açıklama

Biden'ın yarıştan çekilmesi sonrası Trump'tan ilk açıklama

Biden'ın seçim yarışından çekildiğini duyurmasının ardından açıklama yapan Trump, "Sahtekar Joe Biden Başkanlık için aday olmaya uygun değildi ve kesinlikle hizmet etmeye de uygun değil ve hiçbir zaman da olmadı." dedi. Trump ayrıca  "Başkan Yardımcısı Harris'i yenmek Biden’ı yenmekten daha kolay olacak” dedi.

Dünya

22.07.2024, 11:14

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak seçimler öncesi flaş bir gelişme yaşandı. ABD Başkanı Joe Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirirken yarıştan çekildi. Demokrat Parti'nin Başkan adayı Kamala Harris olacak.

Kamala Harris ise ABD Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Harris, ''Başkanın desteğini almaktan onur duyuyorum ve bu seçimi kazanmayı düşünüyorum. Niyetim bu adaylığı kazanmak. Donald Trump'ı ve onun aşırı 'Proje 2025' gündemini yenmek, Demokrat Parti'yi ve ulusumuzu birleştirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım.'' dedi.

Son dakika... İsrail ve Hamas anlaştı! 3 ayrı noktada çatışmalara geçici olarak ara verildi Son dakika... İsrail ve Hamas anlaştı! 3 ayrı noktada çatışmalara... Haberi Görüntüle

KİM NE DEDİ?

ABD Başkanı Joe Biden'ın, 5 Kasım'da yapılacak seçimler için adaylıktan çekildiğini duyurması üzerine Cumhuriyetçiler "Biden, adaylığa uygun değilse, başkanlığa da değildir, istifa etmelidir." yönünde mesajlar vermeye başladı.

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, ''Joe Biden başkanlığa aday değilse, başkan olarak görev yapmaya da uygun değil. Derhal istifa etmesi gerekiyor.'' dedi.

Elon Musk, Biden’ın adaylıktan çekilmesine ilişkin, ''Mevcut yetkililer eski kukladan vazgeçip, halkı kandırma şansı daha yüksek olanı tercih ediyor. Trump’tan korkuyorlar, çünkü o bir kukla değil.'' ifadelerini kullandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Başkanı Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesine ilişkin açıklama yayınladı. Peskov "Sabırlı olmak ve bundan sonra ne olacağını dikkatle izlemek gerekiyor." dedi.

Gagavuzya'nın sigortası Türkiye! Başkan Evghenia Gutul'dan Erdoğan'a teşekkür: Ankara özerkliğimizin en büyük destekçisi Gagavuzya'nın sigortası Türkiye! Başkan Evghenia Gutul'dan Erdoğan'a teşekkür: Ankara özerkliğimizin... Haberi Görüntüle

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

ABD eski Başkanı ve başkan adayı Donald Trump, ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Biden'ın seçim yarışından çekildiğini duyurmasının ardından Social Truth adlı sosyal medya hesabından açıklama yapan Trump, Biden'ın 2020 yılında "yalanlar ve yalan haberler" sayesinde başkanlığı kazandığını belirtti.  Trump, doktoru ve çevresindekilerin Biden'ın başkan olmayacağını bildiğini ifade etti.

ABD'den Rusya'ya başkanlık suçlaması: 'Moskova seçimlere müdahale etmeye çalışıyor' ABD'den Rusya'ya başkanlık suçlaması: 'Moskova seçimlere müdahale etmeye çalışıyor' Haberi Görüntüle

''HARRİS'İ YENMEK DAHA KOLAY''

"Biden hiç Başkan olmamalıydı." ifadesini kullanan Trump, Biden'ın başkanlığı döneminde ülkenin büyük zarar gördüğünü savunurken "Biden, başkanlık için aday olmaya hiçbir zaman uygun değildi ve durumu başkanlığa devam etmeye de uygun değil." değerlendirmesinde bulundu.

Biden'ın başkanlığının ülkeye verdiği hasarı hızlıca tamir edeceğinin altını çizen Trump, "Başkan Yardımcısı Harris'i yenmek Biden’ı yenmekten daha kolay olacak.” paylaşımını yaptı. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading