Yandex Metrica

Bilgi sahibi değilmiş: ABD Başkanı Biden'dan Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail tarafından katledilmesiyle ilgili ilk yorum

Bilgi sahibi değilmiş: ABD Başkanı Biden'dan Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail tarafından katledilmesiyle ilgili ilk yorum

ABD Başkanı Joe Biden, Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerleri tarafından katledilmesiyle ilgili sorulan soruya "Bu konuda sizin için daha fazla detay elimde olacak; ancak henüz bu bilgilere sahip değilim. Daha fazla bilgiye ihtiyacım var." şeklinde cevap verdi.

Dünya

07.09.2024, 02:07

İsrail'in vatandaşı olsa bile yaptığı katliamlara ses çıkarmayan ABD'nin, Türk-Amerikan vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail keskin nişancısı tarafından katledilmesine karşı verdiği tepkiler her zamanki gibi cılız kaldı. Gerek Beyaz Saray'dan gerekse de Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalar katil İsrail'i incitmemek adına belirli bir dozun üzerine çıkamadı. Üstünkörü soruşturma istekleri, olayın tam olarak aydınlatılmasının talep edildiği formalite beyanlar, katledilen 41 bin Filistinliye ses çıkarmayan soykırım ortağına tam da yakışacak cinstendi. Bununla birlikte uluslarası alanda daima işgalcileri destekleyen, onları kurtarmak için BM'deki veto hakkını tepkiler ne kadar yükselirse yükselsin kullanmaktan imtina etmeyen ABD'den başka bir şey beklemek hayalcilik olacaktı.

Gazze'de ve Batı Şeria'da İsrail zulmü devam ederken Başkan Joe Biden'a Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesi soruldu. Biden, Eygi'nin öldürülmesiyle ilgili olarak ekibiyle bir görüşme yaptığını ve detaylı bilgilerin kendisine iletilmesinin ardından bir değerlendirme yapabileceğini belirtti.

Joe Biden, "Bu konuda sizin için daha fazla detay elimde olacak; ancak henüz bu bilgilere sahip değilim. Daha fazla bilgiye ihtiyacım var, o yüzden (Beyaz Saray'dan) geç çıktım, ekibimle telefondaydım, daha sonra elimde daha fazla bilgi olacak." dedi.

Karadeniz'de savaş gerilimi: Rus İHA'sı NATO topraklarına düştü! Peş peşe kınama mesajları Karadeniz'de savaş gerilimi: Rus İHA'sı NATO topraklarına düştü! Peş peşe... Haberi Görüntüle

EYGİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da barışçıl gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açtı. Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi, başından vurularak ağır yaralandı. Filistinlilere ait hastaneye kaldırılan Eygi, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading