Yandex Metrica

Bilim adamlarından büyük keşif! Dünyanın yarısı büyüklüğüne dev göl keşfedildi!

Bilim adamlarından büyük keşif! Dünyanın yarısı büyüklüğüne dev göl keşfedildi!

Bilim dünyasında yıllardır gizemi korunan ve Mars üzerinde araştırmalarını yoğunlaştıran bilim adamlarının keşfi büyük yankı uyandırdı. Mars'ta 1 milyon kilomtre büyüklüğünde olan ve dünyanın yarısına eş değer bulunan dev göl keşfedildi. 

Dünya

29.08.2024, 16:36

Güneş Sistemi'nin en gizemli gezegenlerinden olan Mars'ta bilim adamlarını şaşırtan bir keşif gerçekleştirildi. 

Yunanistan sınırında hareketli anlar! Türk polisinin üzerine bıçakla yürüdü, ayağından vuruldu! Yunanistan sınırında hareketli anlar! Türk polisinin üzerine bıçakla yürüdü, ayağından... Haberi Görüntüle

DÜNYA'NIN YARISI BÜYÜKLÜĞÜNDE DEV GÖL

Kızıl gezegen dev kanyonar ve volkanlara sahip olmasıyla biliniyor. Ancak Mars'ta antik dönemlerden kalma gölleri ile de biliniyor. Araştırmacıların Mars yüzeyinde yağtığı incelemeler sonucunda ise Dünya'nın yarısı büyüklüğünde dev göl keşfetti. 

Kilidi o silah açacak!  Geri çekilebilir kanatlara ve 65 km menzile sahip bomba geliştirdi: Düşmanı yok edecek Kilidi o silah açacak! Geri çekilebilir kanatlara ve 65 km... Haberi Görüntüle

MİLYARLARCA YILDIR KURU

Avrupa Uzay Ajansı, Mars Express yörünge aracı Carolis Kaosu adı verilen ve antik göl keşfi sonrasında yeni görüntüleri kamuoyuna duyurdu. 

Göl yatğının 1 milyon kilometrekareden fazla bir alanı kapladığı, milyarlarca yıldır kuru olduğu öğrenildi. 

Mars rüzgarlarının tozu savurmasula oluştuğunu belirten yetkilile ise Mars'ta su kaybolduğunda tozların uçup tepcikler oluşturduğunu belirtti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading