Yandex Metrica

Bilim adamlarından kritik uyarı! Güneş patlamasının etkileri başladı! Dünya Jeomanyetik fırtınalarla karşı karşıya!

Bilim adamlarından kritik uyarı! Güneş patlamasının etkileri başladı! Dünya Jeomanyetik fırtınalarla karşı karşıya!

Bilim adamları bugün Güneş patlaması yaşanacağını jeomanyetik fırtınaların ise Dünya'ya ulaşacağını belirtrek önemli uyarılarda bulundu.

Dünya

25.09.2024, 13:32

Bilim adamları Dünya'yı etkisi altına alacak olan yeni bir güneş patlaması yaşanacağını ve jeomanyetik fırtınaların dünya ülkelerini etkileyebileceği konusunda uyardı.

ABD-Çin savaşı yükleniyor! Pekin'in Tayvan planı Pentagon'u harekete geçirdi: DEVGRU askerleri hazırlığa başladı ABD-Çin savaşı yükleniyor! Pekin'in Tayvan planı Pentagon'u harekete geçirdi: DEVGRU... Haberi Görüntüle

GÜNEŞ PATLAMALARI BAŞLADI

Space adlı internet sitesinin haberinde yer alan bilgilere göre, Güneş yüzeyinde yaşanan plazma ve manyetik parçacık koronal kütle atımı (CME)'nin Pazar günü başladığı, şu andan itibaren ise 650 mil hızla Dünya'ya ulaşacağını aktardı. Koronal kütle atılımı (CME) genellikle, güçlü uzun süreki patlamalar ve filament patlamaları sırasında yaşanan Güneş'ten uzaklaştırılan manyetik alana ilişkin dev güneş plazması bulutudur.

Asırlık insan sayısında dikkat çeken rekor! O ülkede 95 binden fazla kişi 100 yaş ve üzerinde! Asırlık insan sayısında dikkat çeken rekor! O ülkede 95 binden... Haberi Görüntüle

JEOMANYETİK FIRTINALAR DÜNYAYA ULAŞACAK

CME, AR3835 adlı güneş lekesinin M sınıfı bir patlama yaymasıyla gerçekleştiği, ilkbahar ve sonbahar aylarında ise 20 Mart ve 22 Eylül tarihlerinde ise jeomanyetik fırtınalar ile dünyayı etkilemişti. Uluslararası okyanus ve Atmosfer İdaresi CME kaynaklı jeomanyetik havanın beş kategoriden en zayıfı oluğu minör yada G1 sınıfı patlamanın yaşanacağı belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading