Yandex Metrica

Sitede Ara

Reklam

Bilim dünyasında tarihe geçecek gelişme! İnsan beyni ile kontrol edilen robot geliştirildi!

Bilim dünyasında tarihe geçecek gelişme! İnsan beyni ile kontrol edilen robot geliştirildi!

Teknoloji çağındaki gelişmelerin hızına yetişmek mümkün olmazken bilim insanları dünyada ilk kez gerçekleştirdikleri insan beyni ile kontol edilebilen bir robot geliştirdiklerini duyurdu. Dünya çapında büyük yankı uyandıran gelişmelere ilişkin ise hastalara umut verici veriler de geldi.  

Dünya

02.07.2024, 12:37

21. Yüzyılda teknolojik gelişmelerin giderek arttığı bir dönemde, beyin- bilgisayar arayüzleri (BCI) ve yapay zeka ile bilim ve tıp dünyasındaki gelişmeler hızlandı.

İsrail, Refah'ta sivillerin çadırlarını bombaladı: Çok sayıda ölü ve yaralı var İsrail, Refah'ta sivillerin çadırlarını bombaladı: Çok sayıda ölü ve yaralı... Haberi Görüntüle

BEYİN HÜCERLERİ ROBOTA ENTEGRE EDİLDİ

Son olarak ise Çinli bilim insanları dünyada ilk ve tek büyük bir projeye imza attı. Beyin- Bilgisayar (BCI) arayüzü ile  labaratuvarda üretilen insan beyin hücrelerini özel tasarım bir çipin üzerinde büyüttüler. Büyütülen beyin hücrelerini ise robotun hareket mekanizmasını kontrol edebilemesini sağlamak amacıyla geliştirdiler. 

Biden için yolu sonu göründü! Bir hafta süre verildi: İşte yerine gelebilecek 10 isim Biden için yolu sonu göründü! Bir hafta süre verildi: İşte... Haberi Görüntüle

FELÇLİ HASTALARA YENİ UMUT 

Araştırma ekibinin lideri Dr. John Smith tekolojinin yalnızca robotik alanda değil, nörolojik bozuklıkların tedavisinde de kullanılabilmesi için büyük bir adım olduğu ifade edildi. Smith, "Bu teknolojiyi kullanarak felçli hastaların yeniden hareket kabiliyeti kazanmasına yardımcı olmayı hedefliyoruz" dedi.

Tıp ve teknoloji dünyasında büyük yankı uyandıran gelişme, gelecekte insan- makine arasındaki bağlantıyı genişletebilecek. 

Geliştirilen robot teknoloji sayesinde ise isan beyninin kapasitesnin teknoloji ile entegre edilerek, yeni projelere daha kapı aralayacak. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading