Yandex Metrica

Sitede Ara

Bilim insanlarından yüzyıllık keşif: Dünya'nın en yırtıcı hayvanına ilişkin büyük keşif: Hiçbir yırtıcıda yok...

Bilim insanlarından yüzyıllık keşif: Dünya'nın en yırtıcı hayvanına ilişkin büyük keşif: Hiçbir yırtıcıda yok...

Hayvanlar üzerinde araştırma yapan bilim adamaları Komodo ejderlerinin dişlerinde avlarını rahatça parçalayabilmelerini sağlayan demirden bir tabaka tespit etti. Bu özelliğin ise herhangi bir sürüngen hayvanda olmadığı ve ilk kez bir etçil sürüngende olduğu öğrenildi. 

Dünya

25.07.2024, 18:32

İngiltere'deki King's College London'da araştırmacılar, Komodo ejderine ilişkin şaşırtan araştırmalar tespit etti. Dünya'nın en büyük komodo ejderine ilişkin yeni bir bilgi keşfetti. 

AKSUNGUR'u düşüren Iraklı subay tutuklandı! 'Hiçbir uyarı yapmadan düşürdük' demişti! AKSUNGUR'u düşüren Iraklı subay tutuklandı! 'Hiçbir uyarı yapmadan düşürdük' demişti! Haberi Görüntüle

SÜRÜNGENLERİN DİŞLERİNDE BÜYÜK KEŞİF

Bilim insanları sürüngenler üzerinde yaptığı araştırmalar kapsamında monitör kertenkeleler ve bazı timsah türleri üzerinde yaptığı araştırmalar kapsamında dişlerinde bir miktar demir tespit etti.

Rusya, ay üzerinde nükleer enerji tesisi kuruyor: İki devlet de ortak oluyor Rusya, ay üzerinde nükleer enerji tesisi kuruyor: İki devlet de... Haberi Görüntüle

KOMODO EJDERLERİ DİŞLERİNDE DEMİR KEŞFEDİLDİ

Ancak Komodo ejderleri üzerinde yapılan araştırmada ise dişlerinin uç kısmında yoğun miktarda demir bulduklarını açıkladılar. 

Komodi ejderlerinin avını rahatça çiğneyebilmek için büyük kolaylık sağladığı, etçil sürüngenlerde de az miktarda  demir tespit edildi. Uluslararası Doğayı Koruma Birliği verilerine göre Komodo ejderleri, doğada 3 bin 458 adet kaldığı, Endonezya ve Flores adalarında yaşamlarını sürdürüyor.

Komodo ejderlerinin boyları 3 metre ağırlığı da 90 kilograma çıkabiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading