Binlerce yerli çocuk etkilenmişti! Biden günah çıkardı: Resmen özür diliyorum

Binlerce yerli çocuk etkilenmişti! Biden günah çıkardı: Resmen özür diliyorum

5 Kasım'da yapılacak seçimler sonrası görevini tamamlamaya hazırlanan ABD Başkanı Joe Biden, okullarda yerlilerin asimile edilmesinde hükümetin rolü için resmen özür diledi.

Dünya

26.10.2024, 12:03

Arizona eyaletinin Phoenix kentini ziyaret ederek, burada Gila Crossing adlı tarihi okulda, ülkesinin yerli çocuklarının asimilasyonundaki rolüyle ilgili konuşma yapan ABD Başkanı Joe Biden, günah çıkardı.

Yatılı okullara gitmeye zorlanan binlerce Amerikan yerlisi çocuğun maruz kaldığı kötü koşullara atıfta bulunan Biden, "Yaptıklarımız için ABD Başkanı olarak resmen özür diliyorum. Bunun çoktan zamanı gelmişti. Bunun çoktan zamanı gelmişti. Açıkçası, bu özrün 50 yıl sonra gelmiş olmasının hiçbir mazereti olamaz" dedi.

Hayalet uçakların bulunduğu üsse baskın! Gizemli İHA'lar yasak bölgeye girdi Hayalet uçakların bulunduğu üsse baskın! Gizemli İHA'lar yasak bölgeye girdi Haberi Görüntüle

''UTANÇ LEKESİ OLACAKTIR''

ABD’nin bu konudaki politikasından etkilenen Amerikan yerlisi çocukların sayısının gerçek rakamın muhtemelen çok çok daha üstünde olduğunu belirten Joe Biden, "Federal yerli yatılı okul politikası ve neden olduğu acı, Amerikan tarihinde her zaman önemli bir utanç işareti, bir leke olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Yaşananlar için "ruhumuzdaki bir günah” ifadesini tercih eden Joe Biden, ABD’nin asimilasyon politikasına ilişkin gerçeklerin uzun bir süre boyunca kamuoyunun dikkatini çekmediğini, tarih kitaplarında yer almadığını ve okullarda öğretilmediğini ifade etti.

Bu açıklamayla ilk kez bir ABD başkanı, yıllar boyunca yatılı okullara gitmeye zorlanan on binlerce Amerikan yerlisi çocuğun maruz kaldığı davranışlar için özür dilemiş oldu.

Paşinyan, Zelenski'nin izinde! Ermenistan, NATO üyeliği için önemli aşama kaydetti Paşinyan, Zelenski'nin izinde! Ermenistan, NATO üyeliği için önemli aşama kaydetti Haberi Görüntüle

BİNLERCE YERLİ ÇOCUK ETKİLENMİŞTİ

Bilindiği üzere ABD hükümeti 1819'dan 1969'a kadar 37 eyalette 400'ü aşkın federal Amerikan yerlisi yatılı okulunu yönetmiş ya da kilise ve dini gruplara bu okulların işletilmesi için maddi destekte bulunmuştu. Bu okullara giden binlerce Amerikan yerlisi çocuğun asimilasyon politikaları kapsamında dil ve din değiştirmeye zorlandığı ya da kötü muameleye maruz kaldığı kamuoyuna yansımıştı.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading