Yandex Metrica

Binlerce yıllık hazine görenleri şoke etti: İçinde çil çil altın var!

Binlerce yıllık hazine görenleri şoke etti: İçinde çil çil altın var!

Binlerce yıllık hazine saklandığı toprağın altında çıkarıldı! İçinde onlarca altın ve gümüş paranın yer aldığı hazine arkeologları şoke ederken, gizemli keşfin değeri dudakları uçuklattı. 

Dünya

23.09.2024, 14:13

Gizemli hazine İngiltere'de George Ridgway adlı bir metal dedektörü kullanıcısının radarına takıldı. Binlerce yıl toprağın altında saklı kalan altın ve gümüş paraları büyük bir heycanla açığa çıkaran Ridgway'ın 2019'da arkeolog olarak bu bölgede çalışma yaptığı açıklandı. 

Dünya nüfusunun yarısını yok edecek güce sahip! Süper bakteri giderek yayılıyor: Tehlike büyüyor... Dünya nüfusunun yarısını yok edecek güce sahip! Süper bakteri giderek... Haberi Görüntüle

ÇİL ÇİL ALTIN BULDU

Roma dönemine ait altın ve gümüş sikkeleri keşfeden Ridgway, Noonans Müzayede Evi'ne göre, Eylül 2019'da arkeolog olarak çalışırken olağanüstü bir bulguya rastladı. Tarlanın yakınında eski bir Roma yolu olduğunu bilen Ridgway, burada bir şeyler bulabileceğini düşündü.

Dış basında yer alan habere göre Ridway, saatlerce süren aramaların ardından, 1. yüzyıla ait Roma broşları ve Jül Sezar döneminden bir gümüş sikke keşfetti. Toplam 3 saat süren çalışmaların arından 160 gümüş sikke ve çömlek parçaları ortaya çıktı. Ridgway, keşfin ardından hemen babasını çağırarak alanı koruma altına aldı. Kazı çalışmaları üç ay sürdü ve toplamda 748 madeni para bulundu.

Gizemli keşfe ilişkin açıklama yapan müzayede evi uzmanı Alice Cullen, bu keşfi Birleşik Krallık’taki en büyük Demir Çağı ve Roma madeni para hazinelerinden biri olarak değerlendirdi. Hazine, Roma'nın XX. Lejyonunda görev yapan bir asker tarafından gömülmüş olabilir diyen uzman, keşfin çok değerli olduğunu ifade etti. Hazine içindeki bazı madeni paralar İngiliz Müzesi tarafından talep edilse de, geri kalanlar açık artırmada satıldı.

Sosyal medyaya yaş sınırı geliyor! Seçimden önce yasalaşacak Sosyal medyaya yaş sınırı geliyor! Seçimden önce yasalaşacak Haberi Görüntüle

CALIGULA DÖNEMİNE AİT SİKKEYE REKOR ÖDEME

Keşfin detaylarını aktaran BBC’ye göre, en yüksek fiyata satılan madeni paralardan biri, Caligula dönemine ait olan ve Agrippina portresi taşıyan bir sikke oldu. Tarihi sikke toplam 9.295 dolara satıldı. Hazineyi gün yüzüne çıkaran Ridgway, elde edilen gelirin arazi sahibi ile paylaşılacağını belirtti.

Tarihi keşfe ilişkin açıklama yapan Ridgway, "4 yaşından beri Indiana Jones'tan ilham alarak tarih aramaya başladım ve 12. doğum günümde büyükannemin bana bir metal dedektörü almasıyla Roma hazinesi bulmayı hayal ettim" dedi. Ayrıca Ridgway, bu keşfi "bir rüyanın gerçekleşmesi" olarak nitelendirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

3

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading