Bir Afrika ülkesi daha Türk silahlarını tercih etti: Yunan basını çıldırdı: Bir tüfek bile yapamıyoruz!

Bir Afrika ülkesi daha Türk silahlarını tercih etti: Yunan basını çıldırdı: Bir tüfek bile yapamıyoruz!

Türkiye'nin savunma sanayi ürünleri dünyanın birçok bölgesinde boy göstermeye devam ediyor. Son olarak Çevik Müdahale Taburu (BIR), Türk yapımı MPT-76 saldırı tüfekleri Kamerun ordusuna teslim edildi. Türkiye'nin savunma adımlarından rahatsız olan Yunan basını ise hükümeti eleştirerek, "Bir tüfek bile yapamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dünya

17.10.2024, 15:53

Okuyucularının karşısında "Türkler silah satıyor, biz yapmıyoruz bile…" başlığı ile çıkan Yunanistan merkezli Defance Point gazetesi, Türkiye'nin Kamerun ordusuna ihraç ettiği Çevik Müdahale Taburu (BIR), Türk yapımı MPT-76 saldırı tüfeklerini ele aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da: Belgrad Türk bayraklarıyla donatıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da: Belgrad Türk bayraklarıyla donatıldı Haberi Görüntüle

AFRİKALI ASKERLERE TÜRK TÜFEĞİ

Military Africa Gazetesinin haberini alıntılayan Yunan basını, "MPT-76, Türk menşeli modern bir savaş tüfeğidir. 2000'li yılların sonlarında MKEK tarafından geliştirilmiştir. MPT-76'nın tasarımı daha önceki bir prototip silah olan Mehmetçik-1'e dayanmaktadır.

Bu da Alman HK 416 tüfeğinden ilham aldı. Dörtlü Picatinny rayı ve geri çekilebilir bir polimer stoğu var. Çıkarılabilir taşıma kolu ve şarjörün önündeki açılı polimer tutma yeri MPT-76'ya farklı bir görünüm kazandırır." ifadelerini habere taşadı.

MPT-76, 7,62 × 51 mm NATO kartuşunu ateşler ve 20 mermilik bir şarjörden beslenir denilen haberde, "Teorik olarak dakikada 650 ateş topu ateşleyebilir. MPT-76, en uzunu keskin nişancı kullanımına yönelik olmak üzere üç namlu uzunluğunda üretilir. MPT-76, Türk ordusu tarafından benimsendi ve Azerbaycan tarafından da kullanılıyor. Afrika'da silah Senegal ve Somali'ye ihraç edildi." denildi.

"Balon gerilimi" tırmanıyor! Güney Kore, Kuzey Kore'ye İHA mı gönderdi? Haberi Görüntüle

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALARDA ETKİN GÜÇ OLACAK

Military Africa'nın haberine yer vermeye devam eden Yunan basını;

"Kamerun şiddetli çatışmalarla sarsılıyor ve aynı zamanda artan etno-politik gerilimlerle de karşı karşıya. Hükümet ile İngilizce konuşan azınlıktaki ayrılıkçılar arasındaki en büyük çatışma 2017'de başladı ve 6.000'den fazla kişinin ölümüyle sonuçlanırken 765.000 kişi de yerinden edildi.

İngilizce konuşulan Kuzey Batı ve Güney Batı bölgelerinde güvenlik durumu son derece değişken olmaya devam ediyor. Hükümet güçleri ile ayrılıkçı gruplar arasındaki silahlı çatışmaların yanı sıra farklı ayrılıkçı gruplar arasındaki iç çatışmalar da hız kesmeden devam etti. Finansman zorlukları, Cameron'un güvenlik tehditlerini kendi sınırları içinde kontrol altına alma çabalarını engellemeye devam ediyor.

Askeri ihtiyaçlarını yeterince karşılayacak fon eksikliğinin temel nedeni, ABD hükümetinin, ülkede devam eden insan hakları ihlallerinin ardından 2019 yılında Kamerun'a askeri yardımı kesmesidir. ABD, Kamerun ordusunun defalarca sivilleri hedef aldığı Paul Biya'nın acımasız rejimini desteklediği için ağır eleştirilere maruz kalıyor." ifadelerini haberinde kullandı.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading