Yandex Metrica

Bir, iki, üç değil beş savaş gemisi Ege'de! Türk donanması İtalyan gemisi markaja aldı: Tansiyon yükseldi

Bir, iki, üç değil beş savaş gemisi Ege'de! Türk donanması İtalyan gemisi markaja aldı: Tansiyon yükseldi

Türk filosuna ait birlikler, bir İtalyan kablo döşeme gemisinin Yunanistan ile Kıbrıs arasındaki elektrik bağlantısı konusunda araştırma yaptığı Kasos çevresindeki deniz bölgesinde toplandı.

Dünya

23.07.2024, 22:08

YunanistanKıbrıs'a bağlayacak elektrik kablosunun döşenmesi çalışmaları sürerken, bir İtalyan gemisinin incelemelerde bulunduğu Kasos civarındaki deniz alanına Türk savaş gemileri konuşlandırıldı. 

Siyonist 'Ot biçme' kod adlı katliama başladı! Çocuklar özel hedef: Batı Şeria ikinci Gazze mi oluyor? Siyonist 'Ot biçme' kod adlı katliama başladı! Çocuklar özel hedef:... Haberi Görüntüle

5 TÜRK GEMİSİ BÖLGEDE

Yunan Radro Televizyonu ERT'nin duyurduğu haberde, "Kasos ve Kerpe'nin güneyinde ortaya çıkan durumu hafifletmek için Dışişleri Bakanlığı tarafından her düzeyde hamle yapılıyor. Kablo döşenmesi için bölgede inceleme yapan İtalyan gemisinin aldığı bilgiye göre, Türkiye, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait beş birliği uzaktan gözlem yapmak üzere gönderirken, Yunan Donanması'na ait iki gemi de bölgede bulunuyor." denildi.

Habere devam eden Yunan medyası, "İtalyan gemisinin aramaları, Kandiye istasyonu tarafından yayınlanan Yunan NAVTEX'e dayanılarak gerçekleştiriliyor ve Karpathos'un altı mil dışında sadece yarım mil uzakta olan bir nokta hariç, Yunan karasularının bir bölgesini ilgilendiriyor. 

Türkiye, NAVTEX'i ile bu noktanın Türk kıta sahanlığının bir parçası olduğunu ve bu nedenle Türk yetkililerle koordinasyonun yapılması gerektiğini beyan etmişti. Bu yüzden aramayı engellemek için bölgeye savaş gemileri gönderdi." ifadelerini kullandı.

Hava savunma füzelerinin üretildiği fabrika havaya uçtu! 3 ay içinde ikinci patlama! Kaza mı sabotaj mı? Hava savunma füzelerinin üretildiği fabrika havaya uçtu! 3 ay içinde... Haberi Görüntüle

DİPLOMATİK TEMASLAR SÜRÜYOR

ERT'nin haberine göre şu ana kadar çalışmayı engellemeye yönelik herhangi bir girişimde bulunulmadı ve gerilimi azaltmak ve daha fazla tırmanmayı önlemek için diplomatik çabalar sürüyor denildi.

Konuyla ilgili olarak hükümet temsilcisi Pavlos Marinakis de görevlendirildi. Marinakis SKAI radyosunda, "Hükümet, diyalog ortamını sürdürmeye çalıştığını açıkça belirterek konuya bütünüyle yanıt veriyor ve biz bu konuda iyimseriz. Diyalog anlaşma anlamına gelmediği gibi saflık anlamına da gelmez. O andan itibaren iç politika, iç egemenlik, egemenlik hakları sorunları diyaloğa girmiyor" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

9

1

3

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading