Bir savaş suçu daha! Katil İsrail'den Lübnan'a seyreltilmiş uranyum bombası

Bir savaş suçu daha! Katil İsrail'den Lübnan'a seyreltilmiş uranyum bombası

Gazze'de dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki konut binalarına seyretlmiş uranyum bombaları atıyor. Bu son derece zehirli silahlar, Irak'ın Basra ve Fallujah kentlerinde Hiroşima ve Nagazaki'den daha kötü doğum kusurlarına ve kanser oranlarına neden oldu.

Dünya

09.10.2024, 17:50

8 Ekim 2023 tarihinden bu yana Hizbullah'la kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, aylardır abluka altına aldığı ve yoğun bombardımana tuttuğu Gazze'den sonra Lübnan'a da saldırdı. Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenleyen İsrail ordusu, 2 binden fazla kişiyi öldürdü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü. Hasan Nasrallah'ın ölümü sonrası intikam yemini eden Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar henüz bildirilmedi.

Siyonisti durdurma eylemi! Hamas'tan dünyaya Cuma çağrısı: Öfke Cuması'na katılın! Siyonisti durdurma eylemi! Hamas'tan dünyaya Cuma çağrısı: Öfke Cuması'na katılın! Haberi Görüntüle

İSRAİL'DEN LÜBNAN'A URANYUM BOMBASI

Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren Lübnan'da katliam yapmaya devam eden İsrail, Beyrut'taki sivil bölgelere seyreltilmiş uranyum bombaları atıyor. Son derece zehirli silahlar, Irak'ın Basra ve Felluce kentlerinde Hiroşima ve Nagazaki'den daha kötü sakat doğumlara ve kanser vakalarına neden olmuştu.

Lübnan Kimyagerler Sendikası, yaptığı açıklamada, yıkımın boyutu ve binalar ile zemindeki hasarın derinliğinin, İsrail güçlerinin uluslararası alanda yasaklanmış, zayıflatılmış uranyum içeren bombalar kullandığını gösterdiğini bildirdi. Açıklamanın devamında "Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde İsrail bombardımanlarından kaynaklanan tozun solunmasının etkileri konusunda farkındalık yaratmak. Yıkımın boyutu ve binalara ve zemine onlarca metrelik nüfuz, muazzam nüfuz gücüne sahip zayıflatılmış uranyum içeren bombaların kullanıldığının kanıtıdır." denildi.

Rusya, tartışmaların odağındaki Discord için harekete geçti: Terörist eylemler ve aşırılık yanlısı içerikler barındırıyordu Rusya, tartışmaların odağındaki Discord için harekete geçti: Terörist eylemler ve... Haberi Görüntüle

BÜYÜK YIKIMLARA YOL AÇTI

Açıklamanın devamında "Bu tür uluslararası yasaklı silahların, özellikle nüfusun yoğun olduğu Beyrut'ta kullanılmasının büyük yıkımlara yol açtığı, tozlarının özellikle solunduğunda birçok hastalığa neden olduğu" vurgulandı.

200 yıllık şişenin içinden zaman kapsülü formülü çıktı! Büyülü bir an 200 yıllık şişenin içinden zaman kapsülü formülü çıktı! Büyülü bir... Haberi Görüntüle

SAĞLIK SORUNLARINA YOL AÇABİLİR

Video kanıtları ve görgü tanıklarının ifadelerine bakıldığında, Başbakan Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusunun Lübnanlı sivillere tükenmiş uranyum gibi yasaklı kimyasal mühimmatları bıraktığını gösteriyor. Sivil bölgelere benzer mühimmatların atılmasından sonra Irak'ta olduğu gibi Lübnan'da da ciddi sağlık sorunlarına ve doğum kusurlarına neden olabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading