Bir şehir yok oluyor! Savaş analistinden tüm dünyayı korkutan iddia: Tüm bombaların babası ateşlendi

Bir şehir yok oluyor! Savaş analistinden tüm dünyayı korkutan iddia: Tüm bombaların babası ateşlendi

Rus savaş analistleri korkunç iddiayı duyurdu. Rusya kilit noktayı ele geçirebilmek için nükleer olmayan en güçlü bombayı kullandığı belirtildi. Analistler Harkov'a düzenlenen saldırıda, "tüm bombaların babası" ateşlendi yorumunu yaptı.

Dünya

04.10.2024, 15:20

3 yılı yakındır devam eden Rusya-Ukrayna savaşında harabeye dönerken Harkov'a nükleer olmayan en güçlü bombayı attığı iddia edildi. Rusların kilit nokta olarak tabir ettiği bölge için Putin tüm gücünü ortaya koyuyor. 

Beyrut işgal altında! İsrail 100 bin asker ile kara harekatına başladı: Ortadoğu alev alev Beyrut işgal altında! İsrail 100 bin asker ile kara harekatına... Haberi Görüntüle

TÜM BOMBALARIN BABASI

Harkov'a bağlı Vovchansk kasabasından gelen ve devasa bir mantar şekline benzeyen patlama görüntüsünün "ODAB-9000 termobarik" bombadan kaynaklandığı öne süren Rus savaş analistleri şoke eden bir iddia ortaya attı.

Rus yanlısı telegram kanallarına düşen görüntülere ilişkin açıklama yapan analistler, "tüm bombaların babası" benzetmesi yaptı. Analistler ayrıca, yüksek tahribatlı basınç bombaları ve vakum bombaları olarak da isimlendirilen yakıt-hava patlayıcısının "nükleer olmayan en güçlü bomba" olduğunu söyledi.

Bomba ilişkin değerlendirme yapan Ukrayna merkezli Kyiv Post, kullandıldığı öne sürülen ODAB-9000'in, "Geniş bir alanda kitlesel yıkıma neden olabilecek devasa bir şok dalgası yaratmak üzere tasarlanmış, Rusya'nın en güçlü termobarik bombası olduğuna inanılıyor" ifadesini kullandı.

Ukrayna İçişleri Bakanı danışmanı olarak 2021-2023 yılında görev yapan Anton Geraschenko, bombalı saldırının videosunu sosyal medya hesabında paylaştı. Anton Geraschenko, bombalı saldırının videosunu sosyal medya hesabında paylaştı.

Kimyasal hadım gündemde: Cinsel suçların azaltılması hedefleniyor Kimyasal hadım gündemde: Cinsel suçların azaltılması hedefleniyor Haberi Görüntüle

"MORALLERİ BOZMAK İÇİN ABARTILIYOR"

Tüm bombaların babası olarak adlandırılan bombaya ilişkin açıklama yapan Harkov Harekât-Taktik Birliklerinin Sözcüsü Ukraynalı Albay Vitaliy Sarantsev, görüntülerin Moskova yanlıları tarafından Ukrayna'nın moralini bozmak ve sivilleri korkutmak için abartıldığını ifade etti.

İngiltere Savunma Bakanlığı ise, Rusya'nın Ukrayna'da termobarik silahlar kullandığını belirterek, 2007'de yalnızca bir kez test edilen ve deneysel olarak kabul edilen ODAB-9000'in kullanılmış olmasının pek mümkün görünmediğini aktardı. 

Kiev merkezli Defense Express'in haberine göre ise, Kiev'in karadan havaya füze kabiliyetinin bu bombanın kullanılmasını imkansız hale getirdiğini savundu.

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading