Yandex Metrica

Bir şehri deyim yerindeyse haritadan sildi: Bu bombanın gücü, 50 bin askere denk

Bir şehri deyim yerindeyse haritadan sildi: Bu bombanın gücü, 50 bin askere denk

Ukrayna'nın 'Kalesi' olarak nitelendirilen Harkov'u haritadan silen kayma bombası, Kiev'i NATO'ya muhtaç etti. Hava savunma sistemlerinin imha edemediği bu bombalar, Rusya'nın Kiev topraklarında rahat rahat ilerlemesinin önünü açıyor.

Dünya

27.06.2024, 11:39

Ukrayna'nın son kalesi Harkov, Rusya'nın yenilenen Sovyet dönemi bombalarından olan stand-off bombasıyla tanıştı. Kiev topraklarında gerçekleşen bu tanışma son derece acımasız bir katliam ile sonuçlandı. 

25 Mayıs'ta Rus kuvvetleri, Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri olan Harkov'a iki kayma bombası attı. İlk bomba, o sırada yaklaşık 200 kişinin bulunduğu bir hipermarket binasına çarptı. Saldırı yaklaşık 60 doğrulanmış ölüm ve 40 yaralanma ile sonuçlandı. İkinci saldırı ise bir yerleşim bölgesine isabet ederek 14 kişiyi yaraladı.

Yaşanan bu saldırıdan önce Kiev yönetimi, Ukrayna'nın Rusya'nın güdümlü bombalarına karşı koymak için bir savunma sistemine ihtiyaç duyduğunu belirtmişti. Nisan ayında Ukranya topraklarına 3 bin 200'den fazla güdümlü bomba fırlatıldı ve bu bombaların düzenlenen saldırıların 'Ana aracı' olarak nitelendirildiği belirtilmişti.

Harkov topraklarına atılmış bir Rus bombası: UMPB D-30 SN

Meydanlar doldu taştı: On binlerce İsrailli hep bir ağızdan Netanyahu'nun istifasını istedi Meydanlar doldu taştı: On binlerce İsrailli hep bir ağızdan Netanyahu'nun... Haberi Görüntüle

TEK BAŞINA HARKOV'U FETH ETTİ

İlk üretimde, bu bombalar sade ve özelliksiz olarak üretildi. Daha sonra Kiev topraklarında etkisini artırmak için kanat kitleri ve uydu navigasyon sistemleriyle geliştirilerek onları ”akıllı" bombalar'' haline getirdiler. 

Rusya, ağır FAB-500 ve FAB-1500 bombalarını Birleşik Bir Kayma ve Düzeltme Modülüyle yükselterek eski Sovyet stoklarını yeniliyor. Bu yükseltme, katlanabilir kanatlar ve onları güdümlü silahlara dönüştüren bir uydu navigasyon sistemi içermekte.

Bir yönlendirme sistemi tarafından yönlendirilen bu gelişmiş bombalar, önemli yıkıcı güç sunar ve uçak mürettebatı için riskleri minimum seviyeye getirir. Sadeliklerine rağmen, kayma bombaları, Rusya-Ukrayna savaşında Rusya'nın en etkili mühimmatlarından biri haline geldi.

Fransa köpeklere gidiyor! Politico'dan çok sert Macron yorumu: Son akşam yemeği her şeyi anlatıyor! Fransa köpeklere gidiyor! Politico'dan çok sert Macron yorumu: Son akşam... Haberi Görüntüle

UMPB D-30SN KAYMA BOMBASI SU-34'E ENTEGRE EDİLDİ

Kayma bombalarının yaygın kullanımı, Rusya'nın Ukrayna'daki toprak kazanımlarına önemli ölçüde katkıda bulundu. Bu bombalar, Rusya'nın Harkov Oblastı'ndaki son saldırısında çok önemli bir rol oynadı ve kara birliklerinin önünü temizledi.

Boeing ve Saab Group tarafından ortaklaşa geliştirilen Yerden Fırlatılan Küçük Çaplı Bomba, yenilikçi küçük kanatları sayesinde yaklaşık 160 km menzile sahip olan güdümlü bomba cephaneliğine yeni bir eklemeyi temsil ediyor. Bu bombanın seri üretimine 2023'te başlandı ve ilk savaş kullanımı 2024 yılında Ukrayna'nın Rus işgaline karşı savunması sırasında gerçekleşti.

Rusya'nın bu bombaları Su-34 bombardıman uçağında görüldü. Harkov'daki Ukraynalı askerlerin üzerine UMPB D-30SN bombalarının atıldığı resmi olarak kanıtlandı. UMPB D-30SN, yaklaşık 300 mm çapında olduğu bilinmekte.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading