Yandex Metrica

Bir sosis ve bir peynire 44.000 TL ödeme yaptı! Turizm dolandırıcılığı! 86 yaşındaki turist hayatının şokunu yaşadı

Bir sosis ve bir peynire 44.000 TL ödeme yaptı! Turizm dolandırıcılığı! 86 yaşındaki turist hayatının şokunu yaşadı

İtalya'nın Sardunya adasında akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Tatil için adaya gelen bir turist bir adet peynir ve sosis için tam 1.115 Euro (44 bin TL) ödeme yaptı. Fahiş fiyat sonrası şoke olan 86 yaşındaki turist duruma isyan etti. 

Dünya

10.09.2024, 21:35

86 yaşında bir kadın ve Milanolu bir aile üyesi, İtalya'nın Akdeniz'deki Sardunya adasında tatil yaparken bazı yerel lezzetleri denemek istedi. Ancak Porto Istana sahilindeki bir sokak satıcısı yemek için inanılmaz bir fiyat talep etti.

Rus ordusundan Ukrayna açıklaması! '7 bölgeyi ele geçirdik' Rus ordusundan Ukrayna açıklaması! '7 bölgeyi ele geçirdik' Haberi Görüntüle

SOYGUN VAR!

Corriere della Sera gazetesinin haberine göre olay ağustos ayının sonunda meydana geldi. İki İtalyan tatilci, bir standta bölgesel Pecorino peyniri, biraz jambon ve sosis almaya karar vermişlerdi. Ürünlerin yaklaşık 4 kilogram ağırlığında olduğu söyleniyor.

Fahiş fiyat sonrası şoke olan tatilciler ödeme yaptıktan sonra polisin yolunu tuttu. Tatilciler satıcının adının, şirketinin ve adresinin yer aldığı makbuzun bir kopyasıyla polise suç duyurusunda bulundu. 

Satışı ise aileye ürünleri satın almadan önce fiyatlardan bahsettiğini iddia etti. Bu bir serbest piyasa diyen satıcı, "Bunda bir sorun görmüyorum" diyerek kendini savundu. 

Ayrıca tatilcinin yaşı ve görme bozukluğuyla ilgili endişeleri de reddeden satıcı, "Bana zihinsel olarak tamamen aklı başında biri gibi gözüktü" ifadelerini kullandı.

İşgalciler alarmda: Yüzlerce İsraillinin ölmesinden korkuluyor İşgalciler alarmda: Yüzlerce İsraillinin ölmesinden korkuluyor Haberi Görüntüle

HİKAYENİN SONU TATLIYA BAĞLANDI

Faturanın fotoğrafını içeren La Nuova gazetesine göre, ürünler uzman mağazalardaki fiyatın yalnızca çok küçük bir kısmına mal oluyor.

Ancak İtalyan tatilcinin hikayesi iç açıcı bir hal aldı. Çok sayıda dükkan sahibi ve Buddusò belediye başkanı Massimo Satta, 1.155 avro topladı ve 86 yaşındaki turistte korkunç masrafları geri ödedi. Turist ise toplanan paranın hayır kurumuna bağışlanmasını talep etti.

Belediye başkanı La Nouva'nın aktardığına göre, "Her ülkenin kendine özgü zorlukları vardır, ancak toplumun imajına olumlu katkıda bulunan çok sayıda dürüst ve çalışkan insanın da bulunduğunu unutmamak önemlidir." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading