Yandex Metrica

Sitede Ara

Bir ülke daha soykırım davasına müdahil oluyor: 'İsrail'in suç ortağı ABD hükümeti'

Bir ülke daha soykırım davasına müdahil oluyor: 'İsrail'in suç ortağı ABD hükümeti'

Gazze Şeridi'nde 40 bine yakın kadın, çocuk ve sivili katleden soykırımcı İsrail'e bir kötü haber de Küba'dan geldi. Küba hükümeti, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail'e karşı soykırım suçlamasıyla açtığı davaya müdahil olma kararı aldı.  

Dünya

22.06.2024, 20:32

Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'nde işlediği insanlık dışı suçlardan yargılanması için uluslararası toplumun baskısı giderek artıyor. 

Güney Afrika tarafından Uluslararası Adalet Divanı'ndan açılan soykırım davasına dahil olan ülkelere bir yenisi eklendi. Küba Dışişleri Bakanlığı, Küba hükümetinin Filistin halkına karşı işlenen soykırıma son verilmesine yönelik meşru uluslararası çabalara destek vermek amacıyla, Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) açılan davaya müdahil olma kararı aldığı duyuruldu.

Küba hükümeti, soykırım davasına müdahil olma kararına ilişkin açıklama yaptı. Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılmasına İlişkin Sözleşme'ye bağlı olarak Küba'nın "üçüncü devlet" olarak sözleşmenin yorumuna ilişkin beyanda bulunma hakkını kullanacağı belirtildi. Açıklamada, "İsrail, ABD hükümetinin suç ortaklığıyla işgalci güç olarak 4. Cenevre Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerini görmezden geliyor. Soykırım, apartheid (ırksal ayrımcılık), zorla yerinden edilme ve toplu cezalandırmaların günümüz dünyasında yeri olamaz." ifadeleri kullanıldı.

ABD Yüksek Mahkemesi'nden Trump kararı: 'Başkan, kanunların üstünde değildir' ABD Yüksek Mahkemesi'nden Trump kararı: 'Başkan, kanunların üstünde değildir' Haberi Görüntüle

DAVAYA MÜDAHİL OLAN ÜÇÜNCÜ ÜLKELER

Güney Afrika, 1948 tarihli BM Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılmasına İlişkin Sözleşme'yi ihlal ettiği gerekçesiyle 29 Aralık'ta İsrail'e karşı Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Adalet Divanı'nda dava açmıştı.

İrlanda, Şili, İspanya, Kolombiya, Meksika ve Türkiye de İsrail'e karşı açılan davaya müdahil olacağını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading