Yandex Metrica

Sitede Ara

Bitmeyen soykırım: İsrail, güvenli bölgeye saldırdı çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika haberleri... İsrail’in “güvenli olduğunu” iddia ettiği El-Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıda en az 100'e yakın kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Dünya

13.07.2024, 15:13

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan çocuk, kadın, yaşlı demeden herkesi öldüren İsrail güçleri, şu ana kadar 39 bine yakın masum Filistinliyi katletti. 9 aydan bu yana Gazze'yi bombalayan İsrail ordusu, 89 binden fazla kişiyi de yaraladı.

Rusya'da kritik gözaltı: Eski Savunma Bakan Yardımcısı gözaltında! Rusya'da kritik gözaltı: Eski Savunma Bakan Yardımcısı gözaltında! Haberi Görüntüle

100'E YAKIN KİŞİ ÖLDÜ ONLARCA KİŞİ YARALANDI

İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağırlarına kulağını tıkarken bebek katili Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu katliamlarına devam ediyor.

İsrail savaş uçakları, Han Yunus kentinin batısındaki yerinden edilmiş binlerce kişinin yaşadığı El-Mevasi bölgesine hava saldırıları düzenledi. Konuya ilişkin açıklama Gazze'deki Sivil Savunma Biriminden geldi.

Saldırılarda en az 71 Filistinli hayatını kaybetti, 289 kişi de yaralandı. Hava saldırısında yaralananlar apar topar hastaneye kaldırıldı. Hayatını kaybedenlerden bir kısmının cenazeleri ve yaralananlar Kuveyt Sahra Hastanesi'ne getirildi.

Sınırdaki gerilim diplomatik krize dönüştü! Bangladeş'ten Hindistan'a nota! Sınırdaki gerilim diplomatik krize dönüştü! Bangladeş'ten Hindistan'a nota! Haberi Görüntüle

MEVASİ'YE ZORUNLU GÖÇ

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, 1 Temmuz'da Filistinlilerden Han Yunus kentinin doğusundaki bölgeleri güvenlikleri için acilen boşaltmaları yönünde açıklama yaptı. Bölgenin tetehlikeli olduğunu belirten İsrail askerleri, Filistinlilere ses kaydı gönderdi. Bunun üzerine, İsrail'in saldırılarından kaçan Filistinliler, Deyr el-Belah'ın güneybatısından Refah'ın batısına uzanan ve yerleşim yeri olmayan El-Mevasi bölgesine doğru göç etmek zorunda kaldı.

ABD istihbaratından Biden'a yasak! 'Gizli Servis buna izin vermiyor' diyerek duyurdu ABD istihbaratından Biden'a yasak! 'Gizli Servis buna izin vermiyor' diyerek... Haberi Görüntüle

YARALILAR BAŞKA YERE NAKLEDİLDİ

Han Yunus kentindeki Gazze-Avrupa Hastanesi çalışanları da 2 Temmuz'da, İsrail'in hastanenin bulunduğu bölgenin boşaltılması yönündeki uyarısının ardından hasta, yaralı ve cihazların tahliyesine başladı. Gazze Şeridi'nde faaliyetteki az sayıdaki sağlık merkezinden biri olan Gazze-Avrupa Hastanesinden tahliye edilen hasta ve yaralılar kent merkezindeki Nasır Hastanesine nakledildi.

Yerleşim için uygun olmayan kumluk Mevasi bölgesine tahliye edilen Filistinliler ise altyapı, kanalizasyon, elektrik hattı ve iletişimden yoksun bu alanda sığınmak zorunda kaldı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading