Yandex Metrica

BM Daimi Temsilcisi Yıldız, Suriye rejimi temsilcisine haddini bildirdi: 'Türkiye'ye ders verecek durumda değilsiniz'

BM Daimi Temsilcisi Yıldız, Suriye rejimi temsilcisine haddini bildirdi: 'Türkiye'ye ders verecek durumda değilsiniz'

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, Suriye'de kötüleşen ekonomik, güvenlik ve insani durumun artık sürdürülemez bir hal aldığını belirterek mevcut statükonun devam edemeyeceğini vurguladı.

Dünya

26.06.2024, 10:24

BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) düzenlenen Suriye oturumunda konuşan  Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, Suriye'deki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Ortadoğu'da birçok bölgede devam eden krizlerin milyonlarca insanın acı çekmesine yl açtığını belirten Yıldız, Suriye'de 13 yıldır devam eden ihtilafın bunların arasında en yıkıcı ihtilaflardan biri olduğunu söyledi. Yıldız, "Kötüleşen ekonomik, güvenlik ve insani durum nedeniyle Suriye genelinde durum sürdürülemez hale geldi. Statüko devam edemez." ifadesini kullandı. Suriye rejiminin uzlaşmaz tavrını hatırlatan Büyükelçi Yıldız, ulusal uzlaşının ancak bu yolla başlatılabileceğini savundu. Suriye'deki sorunların siyasi temelli sorunlar olduğunu kaydeden Yıldız, çözüm sürecine Suriyeli muhaliflerin de dahil edilmesinin gerekli olduğunu vurguladı. 

Nijer'den Fransa'ya bir darbe daha: Devlete ait şirketin uranyum işletme ruhsatı iptal edildi Nijer'den Fransa'ya bir darbe daha: Devlete ait şirketin uranyum işletme... Haberi Görüntüle

SURİYE'NİN KUZEYDOĞUSUNDAKİ SÖZDE SEÇİM

Suriyeli mülteciler konusunda da değerlendirmelerde bulunan Ahmet Yıldız, Suriye'deki ihtilafın çözülmesi için aynı zamanda Suriyeli mültecilerin ülkelerine gönüllü, güvenli ve onurlu dönüşleri için gerekli koşulların sağlanması konusunda eşzamanlı ilerleme katedilmesi gerektiğini belirtti. Yıldız, ayrıca ulusal uzlaşı sürecine milyonlarca Suriyeli mültecinin de dahil edilmesi gerektiğini belirtti. 

Suriye'de PKK/YPG/sözde "SDG"nin terörist faaliyetler içinde bulunduğunu hatırlatan Yıldız, Suriye'nin kuzeydoğusunda yapılması planlanan ve iki defa ertelenen sözde yerel seçimlerin hiçbir zaman yapılmaması gerektiğini belirtti. 

Tel Aviv'deki en büyük eylem! Protestocular Netanyahu'nun evine yürüdü Tel Aviv'deki en büyük eylem! Protestocular Netanyahu'nun evine yürüdü Haberi Görüntüle

SURİYE REJİMİNİN TEMSİLCİSİNE HADDİNİ BİLDİRDİ

Bu arada Suriye rejiminin temsilcisinin Türkiye'nin Suriyeli mültecilere yönelik tutumunu eleştiren sözler söylemesinin ardından yeniden söz alan Büyükelçi Ahmet Yıldız, Suriye rejimi temsilcisinin sözlerinin rejimin sahadaki gerçeklerden ne kadar kopuk olduğunu gösterdiğinin altını çizerek Suriye rejiminin Türkiye'ye ders verecek durumda olmadığını söyledi. Yıldız, dünyaya ve rejim temsilcisine Türkiye'nin mültecilere muamele, komşularla ilişkiler ve Suriye dahil uluslararası konularda yapıcı rolüyle çok yüksek standartlar belirlediğini yeniden hatırlattı.

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading