Sitede Ara

BM gözlem kulesi yıkıldı, Beyrut bombalar altında! Füzelerin yeni hedefi 'faizsiz finans kurumları'

BM gözlem kulesi yıkıldı, Beyrut bombalar altında! Füzelerin yeni hedefi 'faizsiz finans kurumları'

Soykırımcı İsrail ordusu Gazze'deki katliamların aynısını Lübnan'a taşıyor. Uçaklardan atılan füzeler başkent Beyrut'ta çok sayıda binayı yerle bir etti. BM'ye bağlı UNIFIL'in kullandığı gözlem kulesi de dünyanın gözü önünde yıkıldı. 

Dünya

21.10.2024, 02:01

Gazze soykırımcısı İsrail'in Lübnan başkentine yönelik saldırıları sürüyor. 20 Ekim'i 21 Ekim'e bağlayan gece İsrail uçakları Beyrut'ta pek çok noktayı bombaladı. 

Beyrut güneyini işgal etmeyi amaçlayan Yahudi soykırımcılar, Hizbullah'a maddi destek verildiği bahanesiyle 'faizsiz finans kurumlarını' vurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Hizbullah’ın İsrail'e karşı yürüttüğü faaliyetleri finanse ettiği iddiasıyla ordunun Karz-ı Hasen (faizsiz dayanışma) kurumlarını hedef alacağını açıklamıştı.

İsrail uçakları aynı zamanda Beyrut Havalimanı çevresindeki bazı noktaları vururken, başkentteki bazı binaların füzelerle yıkıldığını gösteren görüntüler Yahudilerin Gazze soykırımını Lübnan'a taşımakta olduğunu gözler önüne serdi. 

Saldırılar Beyrut merkezinde olduğu gibi Dahiye ilçesinde de sürüyor.

İsrail, Hizbullah'a finansal kaynak sağladığını iddia ettiği El-Kard El-Hasan adlı finans kurumunun 3 şubesini bombaladı. 

Beyrut ve çevresinde en az 12 saldırı düzenleyen soykırımcı güç, bunun yanında Bekaa Vadisi'ndeki Bednayel, Baalbek, Hermel, Ali el-Nahri ile Nebatiye kenti ve Maarake kasabasını da vurdu. 

Bombardıman sırasında Beyrutlular kenti terk etmek için yollara düştüğünden ötürü caddelerde aşırı yoğunluk oluştu. 

Bu arada Hizbullah'ın finansman kaynağı olduğu söylenen El-Kard El-Hasan adlı kurum, Lübnanlılara şu açıklamayı yaptı:

"Savaşın başından buyana mevduatlarınızı ve kıymetli eşyalarınızı korumak için gerekli tüm prosedürleri uyguluyoruz. Bunların güvende olduğundan endişe etmemeniz için her zaman teyit edebilirsiniz."

Katil İsrail vuruyor dünya '3 maymun'u oynuyor! Soykırımla geçen bir yıl Katil İsrail vuruyor dünya '3 maymun'u oynuyor! Soykırımla geçen bir... Haberi Görüntüle

LÜBNAN'DA 2 BİN 464 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜLER

Lübnan Sağlık Bakanlığı'nca açıklanan verilere göre 8 Ekim 2023'ten sonra Lübnan'a yönelik saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin 464'e, yaralananların sayısının da 11 bin 530'a yükseldiği kaydedildi.

İsrail bombardımanı nedeniyle Lübnan’da 100 binlerce kişinin yerinden edildiği tahmin ediliyor.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Lübnan hükümeti yerinden edilenlerden 471 binden fazlasının Suriye'ye göç ettiğini açıkladı.

Büyük İskender'in esrarengiz kalesi! 2.300 yıllık sır perdesini aralayacak Büyük İskender'in esrarengiz kalesi! 2.300 yıllık sır perdesini aralayacak Haberi Görüntüle

BM GÖREV GÜCÜNÜN GÖZLEM KULESİNİ YIKTILAR

Bu arada Lübnan güneyindeki Marvahin'de Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü'nün (UNIFIL) karargâhı haftalardır İsrail güçlerinin saldırı altındaydı. 

Soykırımcıların zaman zaman kimyasal bomba da kullandığı bölgede 20 Ekim günü çarpıcı bir gelişme daha yaşandı. Siyonistler UNIFIL'e ait gözlem kulesini ve çevresindeki telleri yıktı.

UNIFIL'den yapılan açıklamada, "Bugün erken saatlerde bir İsrail ordusu buldozeri, Marvahin'deki bir BM mevzisinin gözlem kulesini ve çevre tellerini kasten yıktı" ifadesine yer verildi. 

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, BM güçlerinin bulunduğu bölgeyi boşaltmasını istemiş, burada çok sayıda görevli askeri bulunan İtalya, bu talebe sert yanıt vermişti. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, UNIFIL'deki İtalyan asker sayısını 1000'e çıkaracaklarını söylemişti. 

Kim daha çok silahlanıyor? İşte Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki devasa fark Kim daha çok silahlanıyor? İşte Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki devasa... Haberi Görüntüle

İSRAİL KUZEYİNE HİZBULLAH FÜZELERİ DÜŞTÜ

Öte yandan Hizbullah'ın Lübnan güneyinden ateşlediği füzeler nedeniyle İsrail'in kuzey bölgelerinde yer yer yangınlar çıktı. Hadera kentinde başgösteren yangına müdahale eden 12 itfaiye ekibi, alevlerin yayılmasını önlemeye çalıştı. 

Batı Celile'deki Shilomi yerleşimine de füzelerin düşmesi sonucu büyük bir yangın çıktı. Shilomi'deki yangını kontrol altına almak için 13 itfaiye ekibi uğraş verdi. Hizbullah'tan yapılan açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki iki askeri üssün füzelerle hedef alındığı duyurulmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading