BM'den kritik Kıbrıs açıklaması: İki taraf da kabul etti

BM'den kritik Kıbrıs açıklaması: İki taraf da kabul etti

BM Genel Sekreteri Guterres, Kıbrıs adasındaki tarafları gayri resmi istişareler için ekim ayında bir araya getirecek. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, "İki tarafın da kabul ettiğini bildirmekten memnuniyet duyarız." dedi.

Dünya

01.10.2024, 01:12

Kıbrıs'ta Rum tarafının çözümsüzlüğü çözüm olarak gören yaklaşımı sorunun on yıllardır çözülememesine neden oldu. KKTC ile arasındaki sorun devam ederken 1 Mayıs 2004 itibarıyla Avrupa Birliği'ne alınan Rum kesimi, sırtını dayadığı Batılı dostlarından aldığı cesaretle müzakere süreçlerini sürekli sabote etti. Bu çerçevede hükümetler, liderler değişti ama Rum kesiminin o uzlaşmaz politikası hiç değişmedi. 

Çok sayıda Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri eskiten Rumlar, mevcut Genel Sekreter Antonio Guterres'i de parmağında oynatıyor. Alınan BM kararlarını uygulama noktasında İsrail gibi davranan güney cephesi, Ada'nın tümü üzerindeki ısrarından da vazgeçmiş değil. 

Ordu içinde hiç kimse kullanmayacak: İran Devrim Muhafızları'ndan iletişim cihazı yasağı! Ordu içinde hiç kimse kullanmayacak: İran Devrim Muhafızları'ndan iletişim cihazı... Haberi Görüntüle

MUHTEMELEN NEW YORK'TA

Durum buyken Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Kıbrıs adasındaki tarafları gayri resmi istişareler için ekimde bir araya getireceği bildirildi. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Guterres'in, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Hristodulidis ile ayrı ayrı ikili görüşmeler gerçekleştirdiğini aktararak her iki tarafı ekim ayında gayri resmi istişarelere davet ettiğini kaydetti.

Dujarric, "İki tarafın da kabul ettiğini bildirmekten memnuniyet duyarız." dedi ve istişaren yüksek ihtimalle New York'ta gerçekleşeceğini bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading