Yandex Metrica

Sitede Ara

Boğaz manzaralı evlerin yarı fiyatına içinde malikâne bulunan ada satıyorlar: Hem de tam 6,5 dönüm!

Boğaz manzaralı evlerin yarı fiyatına içinde malikâne bulunan ada satıyorlar: Hem de tam 6,5 dönüm!

İngiltere'de 6,5 dönümlük tarihi ada satışa çıkarıldı. İçinde malikane, top bataryaları, tüneller ve Tudor döneminden kalma yapıların bulunduğu Drake Adası'nın fiyatı, Türkiye'nin bazı bölgelerindeki lüks villalardan daha ucuz. 

Dünya

25.07.2024, 15:15

İngiltere'de Plymouth şehrinin güneyinde bulunan 6,5 dönümlük tarihi ada, işadamı Morgan Phillips tarafından satışa çıkarıldı. 

İçerisinde tarihi bir malikane bulunan Drake Adası'nı tamamen yenilemek için 2019 yılında 6 milyon sterline satın aldığını söyleyen Phillips, "Burayı iddialı planlarla satın almıştım. Ancak hepimizin bildiği gibi son 5 yılda koşullar çok değişti ve buraya ilişkin hayallerini benden daha hızlı şekilde gerçeğe dönüştürecek birini arıyorum" dedi. 

Drake Adası

İlgi çekici adada 2. derece tarihi eser olarak koruma altına alınmış bir konak, bir topçu bataryası ve geniş bir yeraltı tünel ağı bulunuyor. Aynı zamanda Tudor Krallığı döneminden kalma tahkimatlar da adada hâlâ muhafaza edilmiş.

İngiliz emlakçılar adada 43 yatak kapasiteli otel inşa etme izni bulunduğu söylüyor. Plymouth Limanı'na bakan manzarasıyla tarihi ada, yeni sahibini bekliyor. 

Drake Adası

Müstahkem ada, 1577 yılında dünyayı dolaşmak için buradan yelken açan Sir Francis Drake'in adını taşıyor. İşadamı Morgan Phillips, Drake Adası'nın tümden restore edilmesi için gereken masrafı 22 milyon sterlin olarak hesaplamış. 

Zaman yolculuğu sadece bir kulaç mesafede! İki komşu ada arasındaki saat farkı şoke etti: Biri dünü öbürü yarını yaşıyor Zaman yolculuğu sadece bir kulaç mesafede! İki komşu ada arasındaki... Haberi Görüntüle

TOP BATARYASI 18. YÜZYILDAN 

Adadaki büyük konağın hapishane, dini merkez, sığınma evi ve son olarak 1989 yılına dek eğitim tesisi amaçlı kullanıldığı belirtiliyor. 

6,5 dönümlük kara parçası, otel izni çıkarılmadan önce 1995 yılında emlakçılık firması Crown Estate tarafından 235 bin sterline satışa çıkarılmış ve Dan McCauley tarafından satın alınmıştı. 

Plymouth'tan tekneyle 10 dakikalık bir yolculuktan sonra ulaşım sağlanan Drake Adası'ndaki toplar 18. yüzyıldan kalma. Buradaki tahkimatın Fransız ve İspanyol istilacılarına karşı önlem amacıyla yapıldığı kaydediliyor. 

Adanın şimdiki sahibi Phillips, buranın 2 bin yılı aşkın geçmişi bulunduğunu, kaydedilen ilk yapının ise 1135'e tarihlendiğini belirtiyor. 

Bilim adamlarından büyük keşif! Dünyanın yarısı büyüklüğüne dev göl keşfedildi! Bilim adamlarından büyük keşif! Dünyanın yarısı büyüklüğüne dev göl keşfedildi! Haberi Görüntüle

İNGİLİZ ASKERLERİN HAYALETİ VAR

Phillips ayrıca, adadaki konakta hayaletler bulunduğuna inanıldığını kaydediyor: 

"15 hayalet burada yaşıyor. Adaya gelen medyumlara inanırsanız, hepsi de İngiliz askerleri... Ama onlar bizi korumak için buradalar. Yaşarken de aynısını yaptılar ve hâlâ bizi koruyorlar. Burada açıklayamayacağım şeylere şahit oldum. Ama hepsi gerçekten çok güzel."

Morgan Phillips

Drake Adası için istenen güncel satış fiyatı henüz açıklanmadı ama rakamın 10 milyon sterlini geçmesi imkansız görülüyor. 

6,5 dönümlük tarihi ada, olası fiyatıyla Türkiye'deki pek çok lüks konuttan daha ucuza satılacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading