Bölgesel istikrarı desteklemek için gelmiş! ABD savaş gemisi USS Wasp Güney Kıbrıs'ta

Bölgesel istikrarı desteklemek için gelmiş! ABD savaş gemisi USS Wasp Güney Kıbrıs'ta

ABD bir kez daha on bin kilometre uzaktan gelip Ortadoğu'da istikrarı sağlama! derdine düştü. Uçak taşıma kapasiteli hücum gemisi USS Wasp, Rum kesiminde bulunan limasol Limanı'na demirledi. ABD'nin Lefkoşa Büyükelçisi Julie Davis Fisher, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "USS Wasp, saldırganlığı caydırmak ve bölgesel istikrarı desteklemek için Doğu Akdeniz'de." ifadesini kullandı.

Dünya

05.10.2024, 00:51

Ortadoğu'nun terörize edilmesinde İsrail'le birlikte en büyük suçlu ABD... İsrail'in yayılmacı politikasını kendi emperyalist emelleriyle bağdaştıran ABD, güç dengesinin işgal devleti İsrail lehine sağlanması için elinden ne geliyorsa yapıyor. Bunun için terör devletine defalarca askeri destekler yapılmış, önlerindeki engeller terör örgütleri de kullanılarak birer birer kaldırılmıştı. Şüphesiz ABD'nin elinde bunları gerçekleştirmek için oldukça fazla enstrüman var. ABD, bölgeye bizzat askerlerini, uçaklarını, gemilerini göndererek de İsrail'e destek veriyor. 

Bu çerçevede uçak taşıma kapasiteli amfibi hücum gemisi USS Wasp, Güney Kıbrıs'a ulaştı. Limasol Limanı'na demirleyen dev savaş gemisi için ABD'nin Lefkoşa Büyükelçisi Julie Davis Fisher bir "hoşgeldin" mesajı paylaştı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Büyükelçi Fisher, "USS Wasp'a planlı ikmal, subayları ve mürettebatının hak edilmiş dinlenme molası için Limasol'a 'hoş geldin' diyoruz. USS Wasp, saldırganlığı caydırmak ve bölgesel istikrarı desteklemek için Doğu Akdeniz'de." ifadelerini kullandı. Fisher'in "saldıganlığı caydırmak" ve "bölgesel istikrarı desteklemek" ifadeleri dikkat çekti. Savaş gemisinin Limasol'dan ne zaman ayrılacağı ise açıklanmadı.

Yeraltı roket üssü! Hizbullah katil İsrail'i işte buradan avlıyor: Demir Kubbe S.O.S verdi Yeraltı roket üssü! Hizbullah katil İsrail'i işte buradan avlıyor: Demir... Haberi Görüntüle

ABD İSRAİL'İN GÜVENLİĞİNİ ÖNCELİYOR

ABD'den yapılan açıklama bu şekilde olsa da gerçekler çok çok farklı. İsrail'in Gazze'de ve Lübnan'da işlediği vahşet ve düzenlediği suikastların karşılığını almasından endişe ediliyor. Herkes biliyor ki ABD'nin bölgeye yaptığı yığınaklar ve gönderdiği savaş gemileri tamamen İsrail'i koruma ve kollama öncelikli girişimler. USS Wasp, ağustos ayında yşne aynı limana demirlemiş ve geminin Lübnan'dan yapılacak tahliyelere yardım etmek üzere bölgeye geldiği iddia edilmişti. USS Wasp, uçak taşıma kapasiteli amfibi hücum gemisi olarak tanımlanıyor. Dev savaş gemisinin üzerinde MV-22 tiltrotor tipi hava araçları ile AV-8B Harrier savaş uçakları bulunuyor.

CIA ve Pentagon'un operasyon elemanı Rubin'den alçak sözler! Erdoğan'ı hedef aldı CIA ve Pentagon'un operasyon elemanı Rubin'den alçak sözler! Erdoğan'ı hedef... Haberi Görüntüle

ABD'NİN BÖLGEDEKİ VARLIĞI

Umman Körfezi'nde

USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Saldırı Grubu 

Akdeniz'de Wasp Amfibi Hazır Grubu

USS Wasp (amfibi saldırı gemisi)

USS Oak Hill (rıhtım çıkarma gemisi)

USS New York (amfibi nakliye rıhtımı)

Akdeniz'deki muhripler

USS Cole

USS Bulkeley

USS Arleigh Burke

Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki muhripler

USS Frank E. Petersen

USS Michael Murphy

USS Spruance

USS Stockdale

USS Georgia (güdümlü füze denizaltısı) bölgenin bir yerinde

Ek varlıklar

43.000'den fazla asker,

Kara üslerine konuşlandırılmış birden fazla uçak filosu (F-22, F-15E, F-16, A-10)

Habere Tepki Ver

0

3

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading