Yandex Metrica

Sitede Ara

Bombardıman uçağı imha edildi: 2000 kilometre öteden nokta atış

Bombardıman uçağı imha edildi: 2000 kilometre öteden nokta atış

Ukrayna insansız hava araçları, 2.000 kilometre öteden saldırı yaparak büyük kayıplara neden oluyor. Son olarak Ukrayna insansız hava araçlarının Rusya'nın kuzeyine yaklaşık 2.000 kilometre yol kat ettiği ve TU-22M3 bombardıman uçağını imha ettiğini duyurdu.

Dünya

28.07.2024, 17:36

Ukrayna, Rusya'da bulunan birçok havaalanını hedef aldı. Ukrayna gizli servisi tarafından organize edildiği anlaşılan bir insansız hava aracı misyonuyla saldırı düzenlendiği söyleniyor.

Kyiv Post ve Ukrayna kamu yayıncısı Suspilne'nin haberine göre, Cumartesi sabahı (yerel saatle) Moskova'nın yaklaşık 160 kilometre güneyindeki Ryazan yakınlarındaki Diagilevo havaalanına saldırı düzenlendi. Burada Rusya'nın stratejik bombardıman filosunun pilotları için bir eğitim merkezi var. Gazetenin Ukrayna istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, aynı zamanda bölgedeki bir petrol sahasına da saldırı düzenlendiği belirtildi.

Son dakika... Kullanışlı aparat devrede: Almanya'daki bıçaklı saldırıyı DEAŞ üstlendi Son dakika... Kullanışlı aparat devrede: Almanya'daki bıçaklı saldırıyı DEAŞ üstlendi Haberi Görüntüle

BOMBARDIMAN UÇAKLARI İMHA EDİLDİ

Sadece birkaç saat sonra Engels Havaalanı yakınında Ukrayna insansız hava araçları ortaya çıktı. Tu-95MS ve Tu-22M3 stratejik bombardıman uçakları burada konuşlanmış durumda. Rusya'nın Mumansk bölgesindeki Olenya hava üssüne de saldırı düzenlendi. Ukrayna-Rusya sınırına 1.800 kilometre uzaklıktadır. Henüz resmi olarak doğrulanmayan haberlere göre Tu-22M3 süper bombardıman uçağının vurulduğu söyleniyor. Hasarın boyutu hakkında resmi olarak hiçbir şey bilinmiyor. Saldırılar genel olarak Rus tarafı tarafından doğrulansa da Kursk, Belgorod, Rostov, Bryansk ve Lipetsk bölgelerinde 12 Ukrayna insansız hava aracının düşürüldüğü söylendi.

Katil İsrail'in ordusunda isyan: Gazze'ye dönmeyi reddettiler! Katil İsrail'in ordusunda isyan: Gazze'ye dönmeyi reddettiler! Haberi Görüntüle

UKRAYA YASAK DİNLEMİYOR

Batılı müttefikler hâlâ Rusya'nın iç bölgelerine silahla saldırıları resmi olarak yasaklarken, Ukrayna defalarca Moskova'ya kadar insansız hava araçları göndermeyi başardı. Birçoğu Rus hava savunması tarafından tespit edilmiş olsa da Ukrayna defalarca Rusya'yı kendi topraklarında vurmayı başarıyor.

Hedefler, başta petrol rafinerileri ve depolama tesislerinin yanı sıra askeri hava alanları olmak üzere altyapıdır. Bombardıman uçakları bunlardan yükseliyor ve diğer şeylerin yanı sıra Ukrayna'ya hipersonik füzeler ve süzülme bombaları ateşliyor. Temmuz ayının başında Kiev'deki bir hastanenin Rus füzeleri tarafından vurulması uluslararası alanda yoğun eleştirilere maruz kalmıştı.

Habere Tepki Ver

1

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading