BORAN Balkan rüzgarı alacak! Milli obüsler o ülkenin envanterine giriyor

Makine Kimya Endüstrisi A.Ş. tarafından geliştirilen BORAN 105 mm obüsü Makedonya’ya ihraç edilecek. Kuzey Makedonya Savunma Bakanı Misajlovski, 9 Ekim’de Üsküp’te düzenlenen basın toplantısında, satın alınan BORAN obüslerinin 2025 yılının ilk çeyreğinde teslim edileceğini duyurdu.

Dünya

16.10.2024, 21:30

TSK’nın iç güvenlik ve hava operasyonlarına destek amacıyla tasarlanan ve geliştirilen 105 mm havadan taşınabilir hafif çekili obüs BORAN ikinci ihracatını da gerçekleştiriyor. 

Kuzey Makedonya Savunma Bakanlığı ve MKE A.Ş. arasında yapılan anlaşma kapsamında BORAN 105 mm Havadan Taşınabilir Hafif Çekili Obüsleri Makedonya ordusuna dahil edecek. BORAN obüsleri, Makedonya Ordusu’nun topçu tümenlerini modernize etmek amacıyla tedarik ediliyor.

Ukrayna'nın finansmanı Rusya'dan! AB ülkeleri 35 milyar avro kredide anlaştı Ukrayna'nın finansmanı Rusya'dan! AB ülkeleri 35 milyar avro kredide anlaştı Haberi Görüntüle

BORAN BALKAN YOLUNDA

9 Ekim’de Üsküp’te düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Kuzey Makedonya Savunma Bakanı Misajlovski, satın alınan BORAN obüslerinin 2025 yılının ilk çeyreğinde teslim edileceğini duyurdu.

Daha önce de Bangladeş’e ihraç edilen BORAN obüsü, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da envantere girişine müteakiben aktif olarak kullanılma başlandı.

MKE A.Ş. tarafından geliştirilen 105 mm Havadan Taşınabilir obüs, tugay hedefi üzerinde baskı kurmak, TSK’nın iç güvenlik operasyonları, hava operasyonları ve komando tugaylarına destek vermek için tasarlanmıştır.

Rusya'da terör saldırısı şüphesi: Meydana gelen şiddetli patlamada ölen ve yaralananlar var Rusya'da terör saldırısı şüphesi: Meydana gelen şiddetli patlamada ölen ve... Haberi Görüntüle

17 KM MENZİLE SAHİP

Uzun menzilli mühimmatlar ile 17 kilometreden fazla menzile, 6 atım/dakika atım hızına ve 105 milimetrelik namluya sahip olan BORAN, 5 personel ile kullanılabilirken 1 dakikadan az bir sürede de atış pozisyonu alabilmektedir.

Atış kontrol sistemi ile birlikte toplam ağırlığı 1780 kilogram olan obüs, Sikorsky S-70 helikopterleri ve çeşitli hafif araçlarla taşınabilmektedir. 8 saat boyunca kesintisiz olarak her türlü atış görevini yerine getirebilirken, Atış Kontrol Sistemi, GPS ve panoramik dürbün gibi ekipmanlara sahiptir.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading