DOLAR

34.24

%-0 expand_less

EURO

37.64

%-0 expand_less

ALTIN

2920.50

%-0 expand_less

BIST

9102.64

%2.3 expand_less

BTC ($)

62037.35

%-0.6 expand_more

Borell görevi bırakmadan önce günah çıkardı: 'En büyük pişmanlığım Netanyahu'yu engelleyememek'

Borell görevi bırakmadan önce günah çıkardı: 'En büyük pişmanlığım Netanyahu'yu engelleyememek'

Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım harekatı öncesinde dayanışma açıklamalarında bulunan isimlerden biri olan Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, görevini bırakmadan önce günah çıkardı.

Dünya

05.07.2024, 00:42

ABD ve Avrupa Birliği'nin desteğiyle Gazze Şeridi'nde soykırıma devam eden İsrail, Lübnan'a saldırmaya hazırlanırken İsrail'in en büyük destekçilerinden Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, 5 yıllık görev süresinin ardından pişmanlığını dile getirdi. 

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Amerika Evi'nde düzenlenen bir konferansta konuşan Borrell, AB'nin İsrail üzerinde etki yaratamadığını, "tek bir ülke yüzünden bu konuda birlik olamadığını" dile getirdi.

850.000 kişiyi öldürecek! Akıllara durgunluk veren savaş planı: Başkente gir 20.000 ton patlayıcı patlat 850.000 kişiyi öldürecek! Akıllara durgunluk veren savaş planı: Başkente gir... Haberi Görüntüle

'EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIM NETANYAHU'YU ENGELLEYEMEMEK'

Hamas'ı suçlamaktan geri durmayan Borell, en büyük pişmanlığının Gazze Kasabı Netanyahu'nun Gazze'de yaptıklarını engelleyememek olduğunu ileri sürdü.

Soykırımcı İsrail'in ilk kez Hamas'ın operasyonundan sonra saldırılara geçmiş gibi açıklamalarda bulunan Borell şu ifadeleri kullandı: "Hayal kırıklığı, Hamas'ın korkunç terör saldırılarının ardından Gazze'de yaklaşık 40 bin kişinin, birçok kadın ve çocuğun ölmesi, AB'nin ateşkes ve ardından siyasi çözüm arayışında birlik sağlayamaması oldu. Aylardır Netanyahu'dan yaptıklarını yapmamasını istedik."

'BİRLİK OLMADAN AB BİR HİÇ'

AB'nin İsrail'e karşı tek ses olamamasının sonuçları olduğunu vurgulayan Borrell, "Birlik olmadan AB'nin hiçbir önemi yoktur. Gazze çatışmasındaki bölünmüşlüğümüz bizim burada bir oyuncu olmamızı engelledi. Ukrayna konusundaki birlik ise önemli bir oyuncu olmamızı sağladı." dedi.

Borrell, birlik içinde olmadıkça AB'nin dikkate alınmayacağını belirterek, "Bugün birlik, tek bir üye devlet tarafından, özellikle de Ukrayna ve Gazze üzerinden, tek bir ülke tarafından tehdit ediliyor." diye konuştu.

Kremlin sözcüsü Peskov sağduyu çağrısı yaptı! “Tüm tarafları olup bitenlere karşı itidal göstermeye çağırıyoruz.'' dedi... Kremlin sözcüsü Peskov sağduyu çağrısı yaptı! “Tüm tarafları olup bitenlere... Haberi Görüntüle

'UKRAYNA'DA SU VE GIDANIN KESİLMESİNİ SAVAŞ SUÇU OLARAK KINIYORSAK BUNU GAZZE'DE DE YAPMALIYIZ'

Borrell, "Gazze, bölündüğümüzde temel jeopolitik aktör olamadığımızın en büyük kanıtıdır. Ukrayna'da su ve gıdanın kesilmesini savaş suçu olarak kınıyorsak bunu Gazze'de de yapmalıyız." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading