Yandex Metrica

Sitede Ara

Böylesi görülmedi: Rüzgar türbini görünümlü ilk SİHA İtalya'da ele geçirildi

Böylesi görülmedi: Rüzgar türbini görünümlü ilk SİHA İtalya'da ele geçirildi

CIA devşirmesi Halife Hafter, Çin'den Wing Loong tipi SİHA getirtmek isterken faka bastı. Rüzgar türbini kılıfına büründürülmüş SİHA parçaları İtalya'daki Gioia Tauro Limanı'nda ele geçirildi. 

Dünya

03.07.2024, 21:37

Rusya, Fransa, Yunanistan ve Birleşik Arap Emirlikleri desteğiyle Libya'da palazlanan darbeci Halife Hafter, benzerine şimdiye dek rastlanmayan bir kaçakçılık hikayesinin ana aktörü oldu.

CIA devşirmesi Hafter, Trablus'a yönelik yeni saldırılar için Çin'den SİHA ithal etmek isterken faka bastı.

Rüzgar türbini görünümüne büründürülmüş Çin SİHA'sı Wing Loong-II'ye ait parçalar, Libya'ya gidecek bir gemiye yüklenmek üzereyken İtalya'da ele geçirildi. 

Çin SİHA'sı Wing Loong Libya yolunda ele geçirildi.

Hafter ve destekçilerinin Birleşmiş Milletler tarafından ambargolu olmasından ötürü İtalyan gümrük yetkilileri konteynerden çıkan Çin SİHA'larına el koydu. 

Çin'den İtalya'nın Gioia Tauro Limanı'na gönderilen iki ayrı konteyner gemisine yerleştirilmiş 'rüzgar türbinleri', buradan Libya'ya yol alacak başka bir gemiye yüklenecekti. 

Adaylıktan çekilecek mi? Canlı yayında Trump'la kapışan Biden'den bomba itiraf Adaylıktan çekilecek mi? Canlı yayında Trump'la kapışan Biden'den bomba itiraf Haberi Görüntüle

'ENERJİ TASARRUFU DÜNYASI'

Gelen bir istihbarat bilgisini değerlendiren İtalyan gümrük yetkilileri, konteyner içerisindeki kargonun enerji sistemiyle bir ilgisi bulunmadığını anladı. SİHA parçalarından birinin yan tarafında rüzgar enerjisine atfen, 'Enerji Tasarrufu Dünyası' yazıyordu. 

SİHA parçalarının kamufle yöntemi İtalyan gümrük yetkililerini de şaşırttı.

Parçaların Çin yapımı Wing Loong SİHA'sını meydana getirdiği fark edilince sözkonusu yüke el konuldu. Sözkonusu operasyon, Kanada polisinin ülkede yaşayan 2 Libyalının, petrol karşılığında Çin SİHA'larının satın alındığına ilişkin itirafları sonrasında gerçekleşti. 

Kanada'da gözaltına alınıp sorgulanan Libyalı Fethi Bin Ahmet Mahuk ile Mahmud Muhammed El-Suvaye Sayeh, Montreal merkezli bir BM kuruluşu olan Uluslararası Sivil Havacılık Merkezi'nin eski çalışanlarıydı. 

Bu iki ismin verdiği bilgiler doğrultusunda gerçekleşen sevkiyat, nihai hedefine varamadan İtalya'da son buldu. Amerikan basınına bilgi veren kaynaklar, İtalyan yetkililere istihbarat bilgisinin ABD tarafından verildiğini kaydediyor. 

Sudan'da isyancı-katliamcı Hızlı Destek Kuvvetleri'ne (HDK) silah ve mühimmat sağlayan Halife Hafter, son dönemde Rusya ile bağları daha da güçlendirdi. Çin SİHA'larının ele geçirildiği son operasyon, ABD istihbaratının Rusya'ya cevabı olarak görülüyor. 

Geçtiğimiz günlerde Libya'nın Tobruk Limanı'na yanaşan Rus gemilerinin buraya yüklü miktarda silah ve mühimmat boşalttığı ortaya çıkmıştı. 

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Yunus-bek Yevkurov, CIA ajanı Halife Hafter'e silah hediye ediyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

1

0

3

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading