BRICS dışişleri bakanlarından Filistin'e destek, İsrail'e kınama

BRICS dışişleri bakanlarından Filistin'e destek, İsrail'e kınama

Rusya'da toplanan BRICS üye ülkeleri dışişleri bakanları, toplantının ardından ortak açıklama yaptı. Açıklamada Filistin'e destek verilirken İsrail kınandı.

Dünya

11.06.2024, 02:12

BRICS üyesi ülkelerin dılişleri ve uluslararası ilişkiler bakanları Rusya'nın Nijniy Novgorod kentinde bir arayta geldi. Toplantıya Rusya'dan Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Güney Afrika'dan Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanı Naledi Pandor, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan, Brezilya'dan Dışişleri Bakanı Mauro Vieira, Çin'den Dışişleri Bakanı Vang Yi, Mısır'dan Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Etiyopya'dan Dışişleri Bakanı Taye Atske Selassie, İran'dan Dışişleri Bakanı Vekili Ali Bakıri ve Hindistan'dan Dışişleri Bakan Yardımcısı Dammu Ravi katıldı.

Kabul edilen ortak bildiri Rusya Dışişleri Bakanlığının internet sayfasında yayımlandı. Ortak bildiride Filistin topraklarında İsrail'in yürüttüğü katliam politikasının derin endişelere sebebiyet verdiği belirtildi ve "Bakanlar, bu bağlamda ilgili BM Genel Kurulu kararlarının ve BMGK’nin 2720 sayılı kararının etkili şekilde uygulanması ve Gazze Şeridi’ndeki Filistinli sivil nüfusa doğrudan güvenli ve engelsiz şekilde insani yardımın derhal ulaştırılması çağrısında bulundular." değerlendirmesine yer verildi.

NATO'da devir teslim! İtalya görevi Türkiye'den devraldı NATO'da devir teslim! İtalya görevi Türkiye'den devraldı Haberi Görüntüle

İSRAİL KINANDI

Bildiride yasa dışı biçimde esir tutulan sivillerin ve rehinelerin serbest bırakılması çağrısı yapıldı ve İsrail'in sivil yaşamı tehdit eden saldırılarının durdurulması istendi ve İsrail kınandı. Bildiride Filistin halkının topraklarından zorla çıkarılması, sınır dışı edilmesi veya bir başka yere nakledilmesini amaçlayan her türlü girişim de reddedildi. 

LGBT skandalı devam ediyor! LGBT skandalı devam ediyor! "Kürdistan" pankartı eşliğinde halay çektiler... Haberi Görüntüle

GÜNEY AFRİKA'NIN AÇTIĞI DAVA

Bildiride ayrıca Güney Afrika'nın İsraiş'e karşı açtığı soykırım davasında Uluslararası Adalet Divanının aldığı kararlar hatırlatıldı ve bunların uygulanmasının önemi vurgulandı. İsrail'in uluslararası hukuku, BM şartını, BM kararlarını ve mahkeme kararlarını bariz şekilde yok saymasından duyulan cciddi kaygının dile getirildiği bildiride Filistin'in BM'ye tam üyeliğine de destek verildi. 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading