Bu bir köstebek ilanıdır! CIA yeni casuslar için harekete geçti: Ülkenizi satın sizi ihya edelim

Bu bir köstebek ilanıdır! CIA yeni casuslar için harekete geçti: Ülkenizi satın sizi ihya edelim

Bu bir köstebek ilanıdır! Ortadoğu ve Asya'da kontrolü kaybeden ABD yeni casuslar için iş ilanı açtı. İnternet üzerinden casus ilanı veren CIA, İran, Çin ve Kuzey'de yaşayanlara seslendi. "Ülkenizi satın size para verelim"

Dünya

03.10.2024, 18:44

Birçok sosyal medya platformu üzerinden köstebek ilanı yayımlayan ABD'li istihbarat örgütü CIA, X, Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn ve Dark Web'deki sayfalardan verdiği iş ilanında iletişim bilgilerini de verdi. Ortadoğu'da ve Asya'da yeni köstebekler arayan ABD, iş ilanlarını Çince, Farsça ve Korece olarak yayımlandı. 

Lübnan'dan resmi açıklama: 'Patlayıcılar önceden yerleştirildi, mesaj gönderilerek patlatıldı' Lübnan'dan resmi açıklama: 'Patlayıcılar önceden yerleştirildi, mesaj gönderilerek patlatıldı' Haberi Görüntüle

CASUS OLMAK İSTİYORSANIZ İLETİŞİME GEÇİN

Casus ilanları için açıklamalarda bulunan CIA sözcüsü, "Benzeri broşürler kullanarak Rusya'daki bir çok kişiye ulaştık. Diğer otoriter rejimlerdeki bireylerin de bize ulaşabileceklerini bilmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

CIA sözcüsü ayrıca, CIA'in artan devlet baskısı ve küresel gözetime uyum sağladığını da belirtti. 

Bir başka sosyal medya platformu olan YouTube'da yayınlanan ve sadece yazılı talimatlar içeren Mandarin dilindeki bir video, bireylere güvenilir, şifreli Sanal Özel Ağlar (VPN'ler) veya Dark Web'e erişimi sağlayan TOR ağını kullanarak örgütün resmi web sitesi aracılığıyla CIA ile iletişime geçebileceklerini aktardı.

Casusların 'güvenliğinin ve huzurunun her şeyden daha önemli' olduğu iddia edilen videoda, başvuru yapanların isimlerini, ikametgahlarını, ve gerçek kimlikleriyle bağdaştırılamayacak irtibat bilgileri talep edildi.

Eurofighter çok yakında Türkiye'nin envanterinde! Yunan basını titreyerek duyurdu: Ankara ambargoyu deldi Eurofighter çok yakında Türkiye'nin envanterinde! Yunan basını titreyerek duyurdu: Ankara... Haberi Görüntüle

ÇİN'DEN TEPKİ GELDİ

Casusluk ilanı hakkında değerlendirmelerde bulunan Çin Büyükelçiliği sözcüsü Liu Pengyu, ABD'yi Çin'e karşı “organize ve sistematik” bir 'algı operasyonu' yürütmekle suçladı. Pengyu, “Çin halkı ile Çin Komünist Partisi arasını açmaya yönelik tüm girişimler, başarısız olacaktır" ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore, Rusya ve İran elçilikleri, konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading