Bu bir yardım çağrısıdır: Interpol 46 kadın cinayeti için iş birliği bekliyor!

Bu bir yardım çağrısıdır: Interpol 46 kadın cinayeti için iş birliği bekliyor!

Kamuoyuna kimlikleri tespit edilemeyen 46 kadın cinayetinin açığa çıkartılması amacıyla iş birliği çağrısında bulunan Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), kadınların uluslararası düzeydeki bir dizi cinayet ve insan ticareti vakasıyla bağlantılı olduğu belirtildi.

Dünya

08.10.2024, 22:54

Yıllar önce Avrupa genelinde öldürülen 46 kimliği belirsiz kadın cinayetinin çözülmesi için kamuoyundan yardım isteyen Interpol, "Bu çağrı, faili meçhul vakaların çözülmesinde halkın katılımının ve uluslararası iş birliğinin önemini vurgulamaktadır." dedi.

Açıklamaya devam eden Uluslararası Polis Teşkilatı, "Bu sayede daha fazla kadının kimliğinin belirlenebilmesi ve cinayetin tespit edilmesi halinde adaletin yerini bulması için önemli ipuçlarının elde edilebileceğine dair umut vermektedir” ifadelerini kullandı.

Son dakika: İsrail ordusu duyurdu: Bir üst düzey Hizbullah yetkilisini öldürdük! Son dakika: İsrail ordusu duyurdu: Bir üst düzey Hizbullah yetkilisini... Haberi Görüntüle

"BU BİR YARDIM ÇAĞRISIDIR"

'Kimliğimi Tespit Et Operasyonu’ internet sitesi aracılığı ile kimliği belirlenen kadınlar hakkında bilgi alınabileceğini belirten Interpol, "Kimliğimi Tespit Et kampanyasındaki amacımız çok basit. Ölen kadınların kimliklerini tespit etmek, ailelere cevap vermek ve mağdurlara adalet sağlamak istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Husiler soykırımcı İsrail'i balistik füze ve İHA'larla vurdu: 'Operasyon başarılı oldu' Husiler soykırımcı İsrail'i balistik füze ve İHA'larla vurdu: 'Operasyon başarılı... Haberi Görüntüle

"İSTER BİR ANI İSTER BİR İHBAR"

Ancak bunu tek başımıza yapamayız diyen Interpol, "Bu nedenle bu çabamızda bize katılmaları için halka çağrıda bulunuyoruz. Onların yardımı fark yaratabilir." dedi.

En küçük bir bilgi bile bu faili meçhul vakaların çözülmesinde hayati önem taşıyabilir diyerek açıklamasında devam eden Interpol, "İster bir anı, ister bir ihbar ya da paylaşılan bir hikaye olsun, en küçük ayrıntı gerçeğin ortaya çıkmasına yardımcı olabilir. Halk, bir ismin, bir geçmişin kilidini açmanın ve gecikmiş adaleti sağlamanın anahtarı olabilir” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading