Yandex Metrica

Bu füze işinde bir tuzak var! İbrahim Karagül'den çarpıcı analiz: Hindistan ve İsrail, Pakistan ve Bangladeş’te bir şeylere hazırlanıyor

Bu füze işinde bir tuzak var! İbrahim Karagül'den çarpıcı analiz: Hindistan ve İsrail, Pakistan ve Bangladeş’te bir şeylere hazırlanıyor

3. Dünya Savaşı'nın sancıları her geçen gün daha da artarken İsrail soykırımlarını küresel bir savaşa evirmeye niyetli. Pakistan’ın İran’a Shaheen-III füzesi vermeyi taahhüt ettiği söylemini yayan İsrail, Güney Asya'da Siyonist bir oyunu devreye sokuyor olabilir.

Dünya

07.08.2024, 14:51

Ortadoğu ve Güney Asya'da yaşanan gelişmeleri sosyal medya hesabından analiz eden Trhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yaşanan gelişmeleri "Çok önemli" başlığı ile duyuran Karagül paylaşımına şöyle devam etti;

Trhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

Trhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

"İsrail günlerdir;

1- Pakistan’ın İran’a Shaheen-III füzesi vermeyi taahhüt ettiği söylemini yayıyor.

2- Bu füzeler, 3 bin kilometreye kadar menzile sahih ve nükleer başlık da takılabiliyor.

Shaheen-III füzesi

Shaheen-III füzesi

3- En son bugün, Jerusalem Post aynı iddiayı tekrarladı. Pakistan’ın İran’a, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında bu sözü verdiğini öne sürdü.

4- Eğer bu iddialar ısrarla tekrarlanıyorsa, İsrail Hindistan’la birlikte üzerinden Pakistan’a karşı bir şeyler deneyecek demektir.

5- İsrail-Hindistan ilişkileri çok eski. Nükleer ve kimyasal silah ortaklıkları bile var. Hatta Keşmir’in Hindistan bölümünde İsrailli “askeri uzman”ların görev yaptığı da biliniyor.

6- İşin çok yeni olan bir tarafı daha var; Bangladeşli öğrenciler, haftalardır sokaktaydı ve İsrail-Hindistan yanlısı Şeyh Hasina yönetimini devirdi.

7- Hasina, Hindistan ve İsrail’in yönlendirmeleri ile, ülkedeki İslami liderlerin çoğunu idam etti, geri kalanını da hapsetti.

8- Pakistan-Hindistan düşmanlığı üzerine kurgulanan bir katı rejim çöktü. Şimdi Pakistan-Bangladeş arasında bir yakınlaşma ihtimali ortaya çıktı.

9-  Bu arada Hindistan, İsrail ve ABD, Güney Asya’daki en önemli “İslamofobik” kalesini kaybetti. Bunun jeopolitik etkileri çok fazla olacak.

10- İsrail üzerinden Ortadoğu’yu, Ukrayna üzerinden Doğu Avrupa’yı ateşe verenler, yeni bir senaryoyu Güney Asya’da deneyebilirler.

11- İki şey olabilir;

Hindistan ve İsrail, Bangladeş’in yeni yönetimini köşeye sıkıştırabilir ve bu ülke, uzun soluklu bir istikrarsızlığa sürüklenebilir.

Hindistan ve İsrail, Pakistan’a karşı bir cephe açabilir. Zira İsrail, “Pakistan İran’a füze veriyor” iddiasıyla, Hindistan da “Bangladeş’te Hindular öldürülüyor” iddiasıyla harekete geçebilir.

İki ülke de Bangladeş’i kaybetti. İki ülke de Pakistan’ı ezmeye çalışıyor. Bu arada, Bangladeş’teki değişimden sonra Pakistan’ın eli çok güçlendi. Umarım bütün bu “yeni durumlar” iyi değerlendirilir ve bu bir avantaja dönüştürülebilir."

Habere Tepki Ver

8

1

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading