Yandex Metrica

Bu hamle çağ açacak çağ kapatacak: Askeri teknolojide yapay zeka devrimi! Hipersonik füzeler, İHA'lar, SİHA'lar...

Bu hamle çağ açacak çağ kapatacak: Askeri teknolojide yapay zeka devrimi! Hipersonik füzeler, İHA'lar, SİHA'lar...

Asya ülesinden askeri teknolojide çağ açacak devrim niteliğinde bir adım geldi. Japonya, savunma kabiliyetlerini artırmak amacıyla yapay zeka destekli yeni bir araştırma merkezi kurma planları olduğunu duyurdu. Hipersonik füzeler ve yapay zeka destekli insansız hava araçları askeri teknolojiye yeni bir ivme kazandıracak.

Dünya

20.08.2024, 15:19

Özellikle Çin baskısı ve artan bölgesel gerilimler ve kronik insan gücü açığına karşı savunma kapasitesini güçlendirek isteyen Japonya, dev bir adıma imza atıyor. Ülkenin Savunma Bakanlığı, hipersonik füzeler ve yapay zeka destekli insansız hava araçları gibi “ezber bozan” askeri teknolojilere odaklanacak yeni bir araştırma merkezi kurma planını duyurdu. 

Önümüzdeki ekim ayında resmen faaliyete geçmesi beklenen yapay zeka destekli araştırma merkezi, Asya ülkesinin askeri gücünü modernize etmek ve yenilikçi savunma sistemleri geliştirmek için kritik bir rol oynayacak. Bakanlığın Satın Alma, Teknoloji ve Lojistik Ajansı’nın denetiminde çalışacak olan araştırma merkezi, hedef tespit ve tanımlama, bilgi toplama ve analiz, komuta ve kontrol, lojistik destek, drone operasyonları ve siber güvenlik gibi askeri uygulamalarda yapay zekanın entegrasyonunu sağlayacak.

ABD medyası yazdı: 33 İsrailli esire karşılık yüzlerce Filistinli esir ABD medyası yazdı: 33 İsrailli esire karşılık yüzlerce Filistinli esir Haberi Görüntüle

GÜVENLİK TEHDİTLERİNE KARŞI YAPAY ZEKA ADIMI

Yapay zeka destekli araştırma merkezi, Çin, Rusya ve nükleer silah sahibi Kuzey Kore’nin oluşturduğu güvenlik tehditlerine karşı Japonya’nın savunma yeteneklerini artırmayı amaçlıyor. Öte yandan Japonya’nın ABD’ye olan güveninin yanı sıra, gelecekteki ABD yönetimlerinin müttefiklerine yardım konusundaki güvenilirliği hakkında endişeler de bulunuyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde olunan Tokyo Üniversitesi’nden bilim ve teknoloji politikası profesörü Kazuto Suzuki, Japonya’nın kendi savunma kapasitesini güçlendirmesi gerektiğine dikkat çekerek, ABD’ye olan bağımlılığın uzun vadede sürdürülebilir olmayabileceğini vurguladı.

Bu araştırma merkezi Asya ülkesinin sadece ABD ile değil diğer ülkelerle de güvenlik ittifaklarını güçlendirme çabalarını destekleyecek. Bu merkez Japonya'nın askeri stratejisini dönüştürerek, gelecekteki olası tehditlere karşı daha etkili bir savunma mekanizması oluşturmayı hedefliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading