Yandex Metrica

Sitede Ara

Bu kez 1800 kilometre uzaktaki bombardıman uçaklarını vurdular: Envanterin 3'te 1'i orada

Bu kez 1800 kilometre uzaktaki bombardıman uçaklarını vurdular: Envanterin 3'te 1'i orada

Ukrayna topraklarından Rusya'ya yönelik dev saldırı dalgası 26 Temmuz'u 27 Temmuz'a bağlayan gece yaşandı. Kamikaze İHA'lar, stratejik bombardıman uçaklarının konuşlandığı 3 ayrı üssü hedef aldı. Vurulan üslerden biri Ukrayna sınırına 1800 kilometre uzakta, Finlandiya sınırında bulunan Murmansk oldu. Tahribatın boyutuna ilişkin henüz net bilgi olmasa da Ukrayna istihbaratı çok sayıda uçağın vurulduğunu ileri sürüyor. 

Dünya

27.07.2024, 17:56

Ukrayna doğusunda Rus ordusunun kısmi ilerleyişi devam ederken Kiev güçleri 26 Temmuz'u 27 Temmuz'a bağlayan gece kamikaze İHA'larla saldırı atağına geçti. 

Saratov bölgesindeki Engels Hava Üssü, Ryazan'daki Dygilevo Hava Üssü ve Olenya oblastına bağlı Murmansk Hava Üssü peş peşe saldırıya uğradı. Rusya bu üslerin tamamında stratejik bombardıman uçakları Tu-95MS, Tu-22M3 ve Tu-134UBL ile bir grup Il-78 tipi uçağı bulunduruyor. 

İHA'ların düştüğü üslerden Murmansk, Finlandiya sınırında ve Ukrayna'ya 1800 kilometre uzaklıkta. Rusya Savunma Bakanlığı, sınıra yakın Bryansk kenti yakınlarında Ukrayna kamikaze İHA'larından 21 tnesini 26 Temmuz akşamı düşürdüklerini duyurdu. 

Ukrayna İHA'ları Finlandiya sınırındaki Murmansk Üssü'nü vurdu.

Ancak çok daha uzak bölgelerdeki hava üslerini hedef alan İHA'lara ilişkin bir açıklama yapılmadı. Operasyonlara dair Kiev medyasına bilgi veren  Ukrayna Askerî İstihbarat Kurumu (GUR), hava üslerinin yanısıra Ryazan'daki bir petrol rafinerisinin de hedef alındığını bildirdi. 

Leblebi gibi mühimmat üretecek! 850 milyon dolarlık füze fabrikası kuruluyor Leblebi gibi mühimmat üretecek! 850 milyon dolarlık füze fabrikası kuruluyor Haberi Görüntüle

UKRAYNA İSTİHBARATI: BOMBARDIMAN UÇAKLARINI VURDUK

Ukrayna istihbaratına gör Rus stratejik bombardıman uçaklarının konuşlandığı Engels Hava Üssü'nde yerel saatle sabah 08:00 civarında patlamalar meydana geldi.

Rus hava savunma sistemlerinin İHA'ları etkisiz hale getiremediği ve bölgede belirgin şekilde patlamalar duyulduğu kaydedildi. Engels, Ukrayna sınırına yaklaşık 600 kilometre mesafede.

Kiev kaynakları, sınıra 1800 kilometre uzaklıkta bulunan Murmansk Üssü'nde ise bombardıman uçaklarından bazılarının zarar gördüğünü iddia ediyor. Rus ordusu envanterindeki bombardıman uçaklarının yaklaşık 3'te 1'nin Finlandiya yakınındaki bu üste konuşlandığı belirtiliyor. 

Ukrayna İHA'larından biri Ryazan bölgesinde böyle görüntülendi.

Bombalı İHA uçuşları bu bölgelerle sınırlı kalmadı. Kursk, Belgorod, Rostov ve Lipetsk'te de çok sayıda kamikaze İHA'nın uçtuğu görüldü. 

22 Temmuz'da ise Ukrayna İHA'ları Karadeniz kıyısındaki Tuapse kasabasında bulunan bir petrol rafinerisine aynı anda 75 İHA ile toplu saldırı düzenlemiş ve tesiste büyük çaplı yangın çıkmıştı.

Bu arada son dönemde ABD ve Avrupa ülkelerinden yoğun biçimde hava savunma füzesi desteği alan Ukrayna bunun semeresini elde etmeye başladı. Ukrayna topraklarındaki hava savunma sistemleri Dinyeper, Poltava, Harkov ve Kiev'de Rusya'nın ateşlediği tüm araçları vurmayı başardı. 

Ukrayna medyası havada vurulan mühimmatın Kh-69 seyir füzesiyle Şahid-136 kamikaze dronları olduğunu belirtiyor. 

Rus ordusundan Ukrayna açıklaması! '7 bölgeyi ele geçirdik' Rus ordusundan Ukrayna açıklaması! '7 bölgeyi ele geçirdik' Haberi Görüntüle

BÜYÜK TAARRUZ BÖYLE PÜSKÜRTÜLDÜ 

Bu arada özellikle ülkenin doğusundaki cephelerde savaş kıran kırana devam ediyor. 25 Temmuz'da sosyal medyaya yansıyan bir görüntü, Rus ordusunun 2,5 yıllık savaş süresince tek seferde imza attığı en büyük taarruz girişimlerinden birini ortaya koydu.

Andriyivka ile Donetsk arasında bulunan Kurakhove yakınlarında Rus birlikleri, 11 tank ve 45 zırhlı araçla aynı anda ilerlemeye çalıştı. Konvoy halinde taarruza kalkan Rus birliklerine Ukrayna 79. Tugayı karşı koydu. 

Sık sık mayın patlamasıyla sarsılan tank ve zırhlı araçlar, kamikaze dronların da kullanılmasıyla kısa sürede tahrip edildi. Onlarca ölü ve yaralı veren Rus birlikleri sözkonusu bölgede geri çekilmek zorunda kaldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading