Bu sefer de Çin'e karşı bir ittifak kurulacak: ABD'li büyükelçiden NATO-2 çıkışı

Bu sefer de Çin'e karşı bir ittifak kurulacak: ABD'li büyükelçiden NATO-2 çıkışı

1949'da Rusya'ya karşı 12 ülke tarafından imzalanan Kuzey Atlantik Antlaşması'na dayanarak kurulan ve farklı dönemlerde 20 ülkenin daha katıldığı NATO'ya ek bir ittifak daha kurulacak. Bu sefer hedefte Rusya değil Çin var!

Dünya

10.10.2024, 16:32

ABD ve müttefiklerinin, Çin'e karşı "NATO benzeri" bir ittifak kurması gerekiğini öneren ABD'nin Tokyo Büyükelçisi Rahm Emanuel, Wall Street Journal (WSJ) gazetesi için bir makale kaleme aldı. 

İşgalciler inkar ediyor ama gerçekler bambaşka: İran'dan ateşlenen füzelerin İsrail üslerini vurduğu doğrulandı İşgalciler inkar ediyor ama gerçekler bambaşka: İran'dan ateşlenen füzelerin İsrail... Haberi Görüntüle

ÇİN'E KARŞI NATO BENZERİ İTTİFAK KURULMALI

Çin'in ekonomik baskılarına "ortak bir duruşla karşı koymak için" NATO benzeri bir ittifak kurulması gerekiğini berlirten Emanuel, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, Hint-Pasifik bölgesinde çok taraflı güvenlik ortaklıklarını genişletmeye yönelik yaklaşımının etkili olduğunu belirtti.

Sözlerine devam eden Emanuel, buna ek olarak alınacak ekonomik önlemlerle Çin'in baskılarına karşı konulabileceğini belirtti.

Bu kapsamda kurulacak "NATO benzeri" bir ticaret ve savunma ittifakının gerekliliğini belirten Emanuel, benzer düşünen ülkelerin daha yakın çalışmasının önemini vurguladı.

Korkunç tekne faciası! 150 kişi kayıp, kurtarma çalışmaları sürüyor Korkunç tekne faciası! 150 kişi kayıp, kurtarma çalışmaları sürüyor Haberi Görüntüle

İLK TALEP JAPONYA'DAN GELMİŞTİ

Emanuel, İttifakın etkili olabilmesi için Kuzey Atlantik Antlaşması'nın, NATO'ya üye ülkelerin saldırıya uğrayan herhangi bir üye ülkeye yardım etmelerini öngören maddesinin bir benzerine ihtiyaç duyulacağını ifade etti.

Sözlerine devam eden Emanuel, Kovid-19 salgını sonrası uyguladığı yüksek gümrük vergileriyle karşı karşıya kalan Avustralya'nın müttefiklerinin yardımıyla Çin'e olan ekonomik bağımlılığını azalttığını aktardı.

Hatırlanacağı üzere Japonya Başbakanı İşiba Şigeru da ekimde seçilmesi sonrasında yaptığı konuşmada, "Asya'da NATO benzeri bir ittifak kurulması" önerisinde bulunmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading