Yandex Metrica

Sitede Ara

Bütün dünyada büyük etkisi olmuştu! CrowdStrike krizinin şirketlere maliyeti belli oldu!

Geçtiğimiz hafta dünya çapında krize neden olan CrowdStrike yazılım krizinin şirketlere maliyeti ortaya çıktı. ABD Fortune 500 listesinde yer alan şirketlerin toplam kaybı 5,4 milyar doları aştı.  

Dünya

26.07.2024, 20:16

Geçtiğimiz hafta dünyayı etkisi altına alınan internet sistemlerindeki yazılım problemi, birçok şirketi etkisi altına aldı.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un sisteminde meydana gelen bu arıza, bütün dünyada krize neden olmuştu. Havalimanları, bankalar ve hastaneler dahil olmak üzere çok sayıda şirket, internet üzerinden sunduğu hizmetlerde kesinti yaşadı.

Mısır'dan Netanyahu'nun Philadelphi Koridoru açıklamalarına sert tepki: Reddediyoruz! Mısır'dan Netanyahu'nun Philadelphi Koridoru açıklamalarına sert tepki: Reddediyoruz! Haberi Görüntüle

FATURASI ORTAYA ÇIKTI

CrowdStrike'ın hatalı güncellemesinden dolayı yol açtığı küresel krizin faturası netleşti. ABD'li Fortune 500 şirketlerine 5,4 milyar dolara mal olduğu tahmin ediliyor.

Siber güvenlik firması, bunun bir daha yaşanmaması için gerekli değişiklikleri yapacağının sözünü verdi.

Microsoft dışındaki Fortune 500 şirketlerinin toplam sigortalı kayıpları 540 milyon ila 1,08 milyar dolar arasında olabilir.

Almanya'da aşırı sağ yükseliyor! Nazilerden bu yana bir ilk! Alternatif Partisi ilk sıraya yerleşti Almanya'da aşırı sağ yükseliyor! Nazilerden bu yana bir ilk! Alternatif... Haberi Görüntüle

ZARARI TELAFİ ETMEK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Çeşitli endüstriler, binlerce uçuşun iptal edilmesine, hastanelerde karışıklığa ve uzmanların tarihin en büyük BT arızası olarak tanımladığı ödeme sistemlerinin çökmesine neden olan CrowdStrike probleminin neden olduğu hasarı gidermek için yaklaşık olarak 1 haftadır mücadele ediyor.

Kesinti, modern teknoloji sistemlerinin tek bir güncellemedeki hatalı kodun dünya çapında operasyonları çökertebileceği tehlikeli bir zemin üzerine nasıl inşa edildiğini ortaya koydu.

Yaşanan arızadan sonra CrowdStrike şirketi, borsada yüzde 22 değer kaybetti.

ABD'de katliam 'geliyorum' demiş! FBI katili sorgulayıp geri bırakmış ABD'de katliam 'geliyorum' demiş! FBI katili sorgulayıp geri bırakmış Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz hafta  Microsoft'taki Crowdstrike problemi tüm sektörleri etkisi altına aldı.  

Dünya genelinde bilgisayar yazılım sistemlerinde sorun yaşandı. 

Yaşanan problemden dolayı Türk Hava Yolları (THY) 84 seferini iptal etmek zorunda kaldı. Hindistan'da çevrimiçi hizmetler durdu. Bankacılık sektörü tamamen durdu.

İngiltere'de sağlık sistemi durdu, insanlar hastanelere gitmek için randevu talep edemedi.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading