Sitede Ara

Büyük kıyamet kopacak! Dünya İran'ın İsrail saldırısını konuşuyor: Ortadoğu'da şimdi ne olacak?

Dün akşam saatlerinde İsrail'e saldırı düzenleyen İran, dünyaya damga vurdu. GazzeBeyrut ve Tahran'da kutlamalar yapılırken, İsrail ordusunun gece yarısı güçlü şekilde yanıt vereceğini duyurdu. Fakat tehditler boş çıktı.  

Dünya

02.10.2024, 14:20

Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze ve Beyrut'ta katliam yapan İsrail, dün İran'dan gönderilen 500 füze ile şok oldu. Tüm dünyanın kırmızı kod ile verdiği operasyonun yankıları bugünde devam ediyor. 

ORTADOĞU'DA YAŞANAN SON GELİŞMELER CANLI ANLATIM

13:53

ABD'den Lübnan'daki patlamalara ilişkin büyük bir yalan daha: 'Olaylarla ilgimiz yok' ABD'den Lübnan'daki patlamalara ilişkin büyük bir yalan daha: 'Olaylarla ilgimiz... Haberi Görüntüle

İSRAİL GÜÇLERİ MAVİ HATTI GEÇTİ

Lübnan ordusu, İsrail güçlerinin geri çekilmeden önce kısa bir süreliğine Lübnan topraklarına girdiğini söyledi. Lübnan ordusu tarafından yapılan açıklamada, "Düşman kuvvetleri İsrail, Lübnan topraklarındaki, Khirbet Yaroun ve Odaisseh bölgelerinde Mavi Hattı yaklaşık 400 metre aştı, kısa bir süre sonra ise geri çekildi" denildi.

13:20

Bilim adamlarından kritik uyarı! Güneş patlamasının etkileri başladı! Dünya Jeomanyetik fırtınalarla karşı karşıya! Bilim adamlarından kritik uyarı! Güneş patlamasının etkileri başladı! Dünya Jeomanyetik... Haberi Görüntüle

GAZZE'YE HAİN SALDIRI: 73 KİŞİ ŞEHİT OLDU

İsrail tankları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus Valiliğinin doğusu ve merkezindeki bazı mahallere baskın düzenledi.

Sağlık ekiplerinin açıklamasına göre İşgal güçlerinin Maan, Qizan al-Najjar ve al-Manara mahallelerine düzenlediği karadan ve havadan saldırılarda, çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 51 kişi hayatını kaybetti ve 82 kişi de yaralandı.

İsrail Gazze Şehri'nde ise yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı bir okula ve Al-Amal Yetimhanesi'ne saldırı düzenledi. Okula yönelik saldırıda 17 kişi hayatını kaybederken, yetimhanenin hedef alınması sonucu ise 5 kişinin öldüğü öğrenildi.

13:15

Küçük bir sapmanın bedeli ölümcül olabilir! Dev asteroit Dünya'ya yaklaşıyor Küçük bir sapmanın bedeli ölümcül olabilir! Dev asteroit Dünya'ya yaklaşıyor Haberi Görüntüle

HAMANEY: ASIL SORUN ABD VE AVRUPA

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney başkent Tahran'da bilim insanları ve aydınlar ile bir araya geldi.

Hamaney konuşmasında, “Seyyid Hasan Nasrallah'ın kaybı nedeniyle derin bir yas içindeyim. Bu küçük bir olay değil ve hepimizi derinden etkiledi. Ülkenin genel yas atmosferine rağmen bu görüşmeyi ertelemek istemedim. Zihinlerin, elitizme ve seçkinliğe yönelmesi durmamalı” dedi.

Bölgedeki gerilime değinen Hamaney, “Bölgedeki sorunların, çatışmaların, savaşların, kaygıların ve düşmanlıkların asıl sebebi, barış ve huzurdan bahseden ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin varlığıdır. Eğer bölgedeki olumsuz etkilerini azaltırlarsa, bu çatışmalar, savaşlar ve gerilimler tamamen ortadan kalkacaktır. Bölgedeki ülkeler kendilerini yönetebilir, bölgelerini idare edebilir ve birbirleriyle barış, sağlık ve huzur içinde yaşayabilirler” ifadelerini kullandı.

Hamaney , “İran halkının azmi ve İslam Devrimi'nden aldığımız ilhamla, diğer milletlerle iş birliği yaparak, inşallah düşmanların bu bölgedeki etkilerini azaltabiliriz" dedi.

12:30

Lübnan, Gazze olmanın eşiğinde! İsrail'in saldırıları göç dalgasını başlattı! İşte ülkeyi terk etmek zorunda kalanların sayısı Lübnan, Gazze olmanın eşiğinde! İsrail'in saldırıları göç dalgasını başlattı! İşte... Haberi Görüntüle

200 FÜZE 0 ÖLÜ

 

Tüm dünya dün akşam Ortadoğu'da oynanan Acem tiyatrosunu izledi. 200'ü aşkın füze ile sözde intikam operasyonu başlatan İran, İsrail'de sıfır (0) can kaybına neden oldu. İran'ın 200 füze ile yapamadığını aynı saatlerde Tel Aviv metrosuna saldırı düzenleyen iki Filistinli mücahit yaptı. 

12:00

Doğu Filistin kasabasındaki kaza pahalıya mal oldu! ABD 600 milyon dolar tazminata mahkum edildi Doğu Filistin kasabasındaki kaza pahalıya mal oldu! ABD 600 milyon... Haberi Görüntüle

GİZLİ PLAN DEŞİFRE OLDU

Siyonist İsrail ordusu, Filistin'in ardından Lübnan'a karadan işgale başladı. Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de soykırım yapan katil İsrail'e İran'dan intikam operasyonu geldi. İsrail ise İran'ın 200 balistik füzesine karşı bir misilleme yapacağını duyurdu. Gizli servis siyonistlerin hedeflerini bir bir açıkladı.

 

11:01

Ortadoğu'yu alev topuna çevirecek! İstihbarat gizli planı deşifre etti: İsrail'in hedef alacağı noktalar belirlendi Ortadoğu'yu alev topuna çevirecek! İstihbarat gizli planı deşifre etti: İsrail'in... Haberi Görüntüle

SOYKIRIM KAÇIŞ

Terör devleti İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları acımasızca devam ederken ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının ardından Suriye'ye geçenlerin sayısının 176 binden fazlası Suriye vatandaşı olmak üzere 240 bine dayandığı bildirildi.

10:00

Hollanda'daki alçak çağrıya Müslümanlardan yanıt: Ulusal Kur'an Dağıtım Günü ilan edildi Hollanda'daki alçak çağrıya Müslümanlardan yanıt: Ulusal Kur'an Dağıtım Günü ilan... Haberi Görüntüle

İSRAİL ASKERİ İLE DOĞRUDAN ÇATIŞMA

İsrail ordusu, 1 Ekim'in ilk saatlerinde birliklerinin Lübnan'a kara saldırısı başlattığını açıkladı. Kara işgalini Salı günü yalanlayan Hizbullah ise, bu sabah İsrail askerleriyle Mercayun kırsalında çatışmaya girdiğini duyurdu.

Telegram'dan yapılan açıklamada, El Adise kasabasına sızmaya çalışan bir grup İsrail askerinin geri püskürtüldüğü belirtildi ve işgal ordusunun kayıplar verdiğinin altı çizildi.

Lübnan'ın güneyindeki Hasbaya'dan bildiren Al Jazeera muhabiri Imran Khan, yaralı İsrail askerlerinin helikopterlerle taşındığına dair haberler duyduklarını aktardı.

09:20

Kremlin'de hareketli saatler! Putin'den acil toplantı kararı Kremlin'de hareketli saatler! Putin'den acil toplantı kararı Haberi Görüntüle

AB: DERHAL ATEŞKES SAĞLANMALI

AB, Lübnan’da yaşanan sivil kayıpları ve sivil altyapının tahribatını kınayarak dün gece İran'ın başlattığı hava saldırısından dolayı endişelerini dile getirdi. Uluslararası İnsancıl Hukuka saygı çağrısı yapıldı ve tüm taraflara diplomasiye öncelik verilmesi gerektiği vurgulandı.

Yüksek Temsilci Josep Borrell açıklamasında BM’nin Lübnan’daki misyonu UNIFIL’in istikrar sağlama çabalarının desteklenmesi gerektiği vurgulayarak, “Lübnan'daki çok sayıda sivil kaybı, sivil altyapının uzun vadeli etkileriyle birlikte tahribatını ve her iki taraftaki çok sayıda yerinden edilmiş kişiyi kınıyoruz ve bir kez daha her koşulda Uluslararası İnsani Hukuk'a saygı gösterilmesini talep ediyoruz. Silahlar artık susturulmalı ve diplomasi sesi herkes tarafından duyulmalı ve duyulmalıdır. Lübnan Silahlı Kuvvetleri (LAF), her zamankinden daha fazla, hem iç hem de bölgesel istikrarın garantörü olarak kritik bir rol oynamaya çağrılıyor. AB, 23 Eylül'de LAF'ı güçlendirmek için yeni bir yardım tedbiri kabul etti ve gelişen durum göz önünde bulundurulduğunda desteğini artırmaya hazır. AB, Lübnan'ın tüm ortaklarını LAF'ı güçlendirmeye katkıda bulunmaya çağırıyor ve uygun şekilde bu tür çabaların uluslararası koordinasyonunu kolaylaştırmaya hazır.

08:45

Lula’dan 'Netanyahu’ya karşı harekete geçin' çağrısı: İsrail’in eylemleri soykırımdır Lula’dan 'Netanyahu’ya karşı harekete geçin' çağrısı: İsrail’in eylemleri soykırımdır Haberi Görüntüle

İRAN MEDYASI: BİZ HAZIRIZ

İran'ın Tehran Times gazetesi, dün İsrail'e gerçekleştirilen saldırı sonrası 'Biz hazırız' manşeti ile okuyucularının karşısına çıktı. Haberde İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından atılan füzelerin yüzde 90 oranında hedefleri vurduğu belirtildi ve "Siyonistler İran'ın istihbarat ve operasyonel kabiliyetleri konusunda dehşete düştü" ifadesi yer aldı.

08:30

Filistin'in BM'ye sunduğu 'ilk' tasarı kabul edildi! İşgalci İsrail'e kötü haber Filistin'in BM'ye sunduğu 'ilk' tasarı kabul edildi! İşgalci İsrail'e kötü... Haberi Görüntüle

İSRAİL'DEN MİSİLLEME SALDIRISI OLACAK MI?

İran'ın gerçekleştirdiği füzeli sonrası intikam yemini eden İsrail, Tahran'a verilecek cevap için Biden yönetiminden cevap bekliyor. ABD medyasına göre, İsrail'in misillemesi İran'ın nükleer tesislerinin vurulmasından hedefli suikastlara kadar uzanıyor.

08:28

Netanyahu BM kürsüsünden açıklamıştı! Suudi Arabistan resti çekti: 'Normalleşme olmayacak' Netanyahu BM kürsüsünden açıklamıştı! Suudi Arabistan resti çekti: 'Normalleşme olmayacak' Haberi Görüntüle

ELÇİLİK YAKININDA PATLAMA

Danimarka'daki İsrail Büyükelçiliği yakınında iki patlama meydana geldi. Danimarka polisi başkent Kopenhag'daki İsrail Büyükelçiliği yakınlarındaki bir bölgede meydana gelen iki patlamayı araştırdıklarını duyurdu, olayda yaralanan olmadığını açıkladı.

07:00

Son dakika... İran, İsrail'e balistik füzelerle saldırdı: Tel Aviv'de sirenler çalıyor, halk sığınaklara akın etti Son dakika... İran, İsrail'e balistik füzelerle saldırdı: Tel Aviv'de sirenler... Haberi Görüntüle

DÜN GECE NELER YAŞANDI?

İsrail Ordusu dün Lübnan'ın güneyinde "Kuzeyin Okları" adı verilen bir kara operasyonuna başladığını duyurdu. Akşam saatlerinde İran'dan İsrail'e doğru füzeler atılırken ve Tel Aviv başta olmak üzere ülke genelinde sirenlerin çaldığı duyuruldu.

06:30

Son dakika... İran'a bir darbe daha! Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı Muhammed Rıza'nın İsrail saldırısında öldürüldüğü iddia edildi Son dakika... İran'a bir darbe daha! Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı... Haberi Görüntüle

İSRAİL BEYRUT'U VURUYOR

Lübnanlı bir güvenlik kaynağı AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, Çarşamba sabahının erken saatlerinde en az beş İsrail hava saldırısının Beyrut'un güney bölgelerini vurduğunu söyledi. İsrail ordusu, Hizbullah'a ait mevzileri hedef aldığını belirterek kentteki çok sayıda bina için tahliye emri verdi.Uluslararası ajanslar bölgede çok sayıda patlama meydana geldiğini ve kentten dumanların yükseldiğini duyurdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading