Yandex Metrica

Çağrı cihazı saldırısıyla ilgili Lübnan hükümetinden açıklama: 'Egemenliğimiz ihlal edildi'

Çağrı cihazı saldırısıyla ilgili Lübnan hükümetinden açıklama: 'Egemenliğimiz ihlal edildi'

Lübnan hükümeti, en az 9 kişinin ölmesine ve 3000'e yakın kişinin yaralanmasına neden olan çağrı cihazı patlamasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada bu eylemin İsrail'in suçu ve ulusal egemenliğin ihlali olduğu belirtildi.

Dünya

17.09.2024, 22:44

İsrail caniliği ellerinin uzandığı her yerde sürüyor. Her gün Gazze'de ve Batı Şeria'da masuların kanını döken işgal devleti zaman zaman İran ve Lübnan'da kanlı saldırılar düzenliyor. Bu saldırıların sonuncusu bugün Lübnan'da gerçekleşti. Lübnan'da genel olarak Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazları eş zamanlı olarak patlatılmış ve patlamalarda en az 9 kişi hayatını kaybederken 200'ü ağır olmak üzere 2800 kişi yaralanmıştı.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Hizbullah, patlamadan İsrail'in sorumlu olduğunu bildirerek muhakkak karşılık verileceğini duyurmuştu. Bir açıklama da Lübnan hükümetinden geldi. Lübnan hükümeti de bu saldırının İsrail'in suçu olduğunu belirterek egemenliklerinin ihlal edildiğini vurguladı. Açıklamada ayrıca Lübnan hükümetinin "devam eden bu suçla ilgili sorumluluklarını almaları için ilgili ülkeler ve Birleşmiş Milletlerle derhal tüm temasları kurduğu" belirtildi.

Et yediği için dövülerek öldürüldü! İneklere tapan Hintliler'den genç adama akıl almaz saldırı! Et yediği için dövülerek öldürüldü! İneklere tapan Hintliler'den genç adama... Haberi Görüntüle

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: "BMGK'YA TAŞIYACAĞIZ"

Lübnan Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada menfur olay kınandı. İsrail'in savaşı Lübnan'a doğru genişletme arzusunda olduğu belirtilen açıklamada Bakanlar Kurulu'yla yapılan istişarelerin ardından "saldırıya ilişkin bilgiler tamamlanır tamamlanmaz Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) şikayette bulunmak üzere hazırlıkların" başlatıldığı aktarıldı.

Türkiye-İsveç Güvenlik Mekanizması toplantısı Ankara'da gerçekleşecek Türkiye-İsveç Güvenlik Mekanizması toplantısı Ankara'da gerçekleşecek Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Lübnan'da Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazları eş zamanlı olarak patlatılmış ve saldırıda en az 9 kişi hayatını kaybederken 200'ü ağır olmak üzere 2800 kişi yaralanmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading