Çağrı cihazlarına saldırı korku da yeni bir dönemi başlattı! Her şey ölümcül silaha dönüşebilir!

Çağrı cihazlarına saldırı korku da yeni bir dönemi başlattı! Her şey ölümcül silaha dönüşebilir!

İsrail'in günlük iletişim ve bilgi araçlarını ölümcül silahlara dönüştürmesi, paranoya ve korkunun yeni bir dönemini doğurdu.   

Dünya

23.09.2024, 11:51

Lübnan'daki çağrı cihazlarına ve telsizlere ve güneş panellerine yapılan saldırılar, 21. yüzyıl çatışmalarında gündelik nesnelerin silahlandırılması birçok kişinin ufukta olduğunu tahmin ettiği olaylardan biriydi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den veda konuşması: Türkiye vurgusu dikkat çekti NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den veda konuşması: Türkiye vurgusu dikkat çekti Haberi Görüntüle

EN PARONAYAK SENARYO GERÇEK OLDU 

Güvenlik analisti Mark Galeotti'nin dediği gibi, bu "her şeyin silahlandırılması"nın Hollywood filmlerine veya siberpunk suç gerilim filmlerine konu olduğunu düşünenler muhtemelen vardı. Çağrı cihazlarını veya telefonları patlayıcı cihazlara dönüştürmek, onların görüşüne göre, hem teknolojik hem de lojistik açıdan muhtemelen mümkün değildi. Bu, yalnızca en paranoyakların gerçek olabileceğini düşünebileceği türden bir senaryoydu.Ancak şimdi gerçekleşti. Ve 37 kişinin hayatına mal oldu, binlercesini daha yaraladı ve felaketle sonuçlanacak bir örgütsel bozulma olasılığı yarattı.

Soykırımcı İsrail destekçisi Steinmeier Nazi katliamı için özür diledi: 'Acı ve utanç hissediyorum' Soykırımcı İsrail destekçisi Steinmeier Nazi katliamı için özür diledi: 'Acı... Haberi Görüntüle

ORDUNUN İLETİŞİM AĞI SAVAŞIN HER ZAMAN TEMELİNİ OLUŞTURUR 

Ordunuz veya terörist ağınız genelinde iletişim kurabilme yeteneği, savaş için her zaman temel olmuştur. Ve iletişim kurabilme yeteneği -ve hızlı iletişim kurabilme yeteneği- savaşın coğrafi ölçeği genişledikçe daha da önemli hale geliyor. 

Heron'a laf edeni hiç gördünüz mü? Haluk Bayraktar'dan çok sert açıklama: Türkiye'nin kazanımlarını sosyal medya operasyonlarına kurban ettirmeyeceğiz Heron'a laf edeni hiç gördünüz mü? Haluk Bayraktar'dan çok sert... Haberi Görüntüle

DİNLENMEDİKLERİNİN YOLUNU HER ZAMAN BULMALARI GEREKİR 

Bir organizasyonun iletişim araçlarının güvenilir olduğuna güvenebilmesi gerekir. Ve konuştukları kişilerin gerçek ve sahte olmadıklarına veya yapay zekanın ürünleri olmadıklarına güvenmesi gerekir. Bir organizasyonun üyelerinin ayrıca dinlenmediklerinden emin olmanın yollarını bulmaları gerekir - iletişim araçlarının güç ve karmaşıklık bakımından sürekli olarak geliştiği zamanlarda sürekli bir korku.

Bu nedenle, 21. yüzyıldaki herhangi bir organizasyon dijital bozulmanın tehditleri ve bilgi ve iletişimin çalınabileceği, izlenebileceği ve bozulabileceği veya manipüle edilebileceği farklı yollar konusunda paranoyak olmak zorundadır.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading