Cam şişeninin gizemli yolcuğunu! Bu bir mucize! Okyanusun üstünde 895 km yol aldı

Cam şişeninin gizemli yolcuğunu! Bu bir mucize! Okyanusun üstünde 895 km yol aldı

12 yaşındaki bir kız çocuğunun şişeye koyup denize attığı mesaj yüzlerce kilometre uzakta karaya vurdu. Sunderland'de yaşayan kız notun İsveç'te bulunduğunu öğrendiğinde adeta sevinçten çıldırdı.

Dünya

22.10.2024, 15:46

12 yaşındaki kız çocuğu, şişeye koyup denize attığı mesajın yüzlerce kilometre uzakta bulunduğunu öğrenince çılgına döndü. Grace Liddle'ın şişesinin Kuzey Denizi'ni geçmesi bir yıldan az sürdü ve 72 yaşındaki İsveçli Freddy Stahlberg tarafından keşfedildi.

Altın baykuş bulundu! Gizemli kitaptaki 12 bulmaca çözüldü: 31 yıllık hazine avı nihayet sona erdi Altın baykuş bulundu! Gizemli kitaptaki 12 bulmaca çözüldü: 31 yıllık... Haberi Görüntüle

GİZEMLİ ŞİŞENİN GİZEMLİ YOLCULUĞU

Ve bundan sadece birkaç ay önce, Danimarka'da Grace'in kardeşi Harry tarafından denize atılan şişedeki bir mesaj daha bulunmuştu. İki çocuk küçük kağıt parçalarına isimlerini ve anneleri Christie'nin iletişim bilgilerini yazmışlardı. 

3 Ağustos'ta Christie, Freddy'nin Facebook mesajını açtı ve Freddy, şişeyi İsveç'in batı kıyısında, Göteborg'un yaklaşık 144 km kuzeyinde, Pinnö adı verilen bir adada bulduğunu söyledi.

Şişenin yaklaşık 895 km yol kat ettiği kaydedildi.

İsrail, İran Kızılayı'na ait sahra hastanesini vurdu! Hastane tamamen yandı İsrail, İran Kızılayı'na ait sahra hastanesini vurdu! Hastane tamamen yandı Haberi Görüntüle

FACEBOOK'DAN İLETŞİME GEÇTİ

Yaz aylarında yakındaki Grebbestad'da ve yılın geri kalanında Lund'da yaşayan Freddy, PA News'e onu 2 Ağustos'ta bulduğunu söyledi. Kağıt deniz suyuyla aşındırıldığı için ilk başta notu okumakta zorluk çekti.

Freddy, "Ailemiz, yardımcı olan kelimeleri anlamak için ellerinden geleni yaptı ve sonunda Christie'nin adını ve ayrıntılarını tespit edebildik" dedi.

Sözlerine devam Freddy, "Adıyla birlikte Facebook sayfasını buldum ve mesajda bahsedilen Sunderland'i görünce ikna oldum. Elimdeki bu bilgiyle Christie'ye bir mesaj gönderme cesaretini gösterdim. Kısa bir süre sonra cevap verdi ve hepimiz bulmacayı çözdüğümüz için çok heyecanlıydık." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading