Yandex Metrica

Canlı yayında tüm dünyayı kandırmaya çalıştı! Netanyahu'nun 'harita' oyunu: Batı Şeria'daki şehirleri göstermedi!

Canlı yayında tüm dünyayı kandırmaya çalıştı! Netanyahu'nun 'harita' oyunu: Batı Şeria'daki şehirleri göstermedi!

İşgalci İsrail rejiminin Başbakanı Binyamin Netanyahu, düzenlediği basın toplantısının bir bölümünü harita üzerinde yaparak işgal altındaki Batı Şeria'daki şehirleri göstermeyen İsrail haritasını yayınladı.  

Dünya

03.09.2024, 15:44

Netanyahu basın toplantısında İsrail ordusunun Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Philadelphia sınır ekseni üzerindeki kontrolünü ancak haritada Batı Şeria'ya herhangi bir atıf yapılmaması en çok konuşulan bölüm oldu. 

Piyango tabanlı intihar tarikatı! Kurada ismi çıkan kendini HZ Ali'ye feda ediyor! Türkiye detayı dikkat çekti Piyango tabanlı intihar tarikatı! Kurada ismi çıkan kendini HZ Ali'ye... Haberi Görüntüle

KATİLİN HEDEFİ PHİLADELPHİ KORİDORU'NDAN GEÇİYOR 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında, Mısır ile Gazze sınırındaki 14 kilometrelik Philadelphi Koridoru’ndaki İsrail işgali ve esir takası anlaşmasını engellediği yönündeki eleştirilere cevap verdi. 

"Philadelphi Koridoru'ndan ne 42 gün önce ne de 42 yıl sonra çekileceğiz." diyen Netanyahu, Gazze'ye saldırıların hedefine ulaşmasının Philadelphi Koridoru'ndan geçtiğini iddia ederek, "Burada kalmak konusunda hepimiz ısrarcı olmalıyız." dedi. 

ABD-Çin savaşı yükleniyor! Pekin'in Tayvan planı Pentagon'u harekete geçirdi: DEVGRU askerleri hazırlığa başladı ABD-Çin savaşı yükleniyor! Pekin'in Tayvan planı Pentagon'u harekete geçirdi: DEVGRU... Haberi Görüntüle

KASSAM TUGAYLARI: HER ESİRİN CESEDİ ALIRLAR! 

Konuşmasının bir bölümünü harita önünde yapan Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria'daki şehirleri göstermeyen İsrail haritasını yayınladı. Öte yandan, El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde. dün yaptığı açıklamada İsrail'in anlaşmayla değil de askeri operasyonla kurtarmaya çalışacağı her esirin cesedini alacağını söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında, Mısır ile Gazze sınırındaki 14 kilometrelik Philadelphi Koridoru’ndaki İsrail işgali ve esir takası anlaşmasını engellediği yönündeki eleştirilere cevap verdi. 

İsrail'in yaklaşık 20 yıl önce Gazze'den çekildiği dönemde, Philadelphi Koridoru'nun öneminden bahsettiğini öne süren Netanyahu, koridorda hakimiyet kuramamalarının Gazze'yi işgal etmek ve Refah'ı ele geçirmek için hiçbir uluslararası veya ulusal meşruiyet olmamasından kaynaklandığını savundu.

Mars yolcusu kalmasın! Elon Musk hazırlıkları tamamladı! Mürettebatsız Starship uçuşları başlıyor! Mars yolcusu kalmasın! Elon Musk hazırlıkları tamamladı! Mürettebatsız Starship uçuşları... Haberi Görüntüle

"O ÇAĞRILAR KARŞISINDA ŞOK OLDUM"

Savunma Bakanı Yoav Gallant’ı kastederek, geçen hafta Gazze’de 6 İsrailli esirin cenazelerinin bulunmasının ardından bazı İsrailli yetkililerin Philadelphi Koridoru’ndaki işgalin sona erdirilmesi yönündeki açıklamalarını duyduğunda "şok olduğunu" belirten Netanyahu, kararın kabinede alındığını ve bunun "herkes için bağlayıcı" olduğunu belirtti.

Gözünüz bu gece gökyüzünde olsun! Güneş geceyi aydınlatabilir Gözünüz bu gece gökyüzünde olsun! Güneş geceyi aydınlatabilir Haberi Görüntüle

NETANYAHU: ANLAŞMA KONUSUNDA KARARLIYIZ 

Başbakan Netanyahu, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasına varılması konusunda tamamen kararlı olduklarını öne sürerek, Hamas'tan benzer bir karşılık göremediklerini iddia etti. Ayrıca, şahsına ve hükümete yönelik protesto ile eleştirilere değinen Netanyahu, "(İsrailli) esirleri kurtarma konusuna benim kadar kimse bağlı değil, bu konuda kimse bana söz söyleyemez." dedi.

Netanyahu'nun basın toplantısı, ülke genelinde kendisine ve hükümetine karşı "Gazze'de esir takası anlaşması konusunda isteksizliği" nedeniyle kitlesel gösterilerin yapıldığı sırada gerçekleşti.

Arap basınından Erdoğan-Sisi görüşmesine büyük ilgi: 'Tarihi ve eşsiz' Arap basınından Erdoğan-Sisi görüşmesine büyük ilgi: 'Tarihi ve eşsiz' Haberi Görüntüle

HAMAS'TAN TEPKİ GECİKMEDİ

Netanyahu'nun dün akşam düzenlediği basın toplantısında, Hamas'ı, 6 İsrailli esirin ölümünden sorumlu tutmasının ardından Hamas Siyasi Büro üyesi İzzet er-Rişk, Telegram hesabından yazılı açıklama yaptı.Netanyahu'nun yaptığı açıklamayla esir takası ve ateşkes anlaşmasını engelleyenin kendisi olduğunu ortaya koyduğunu dile getiren Rişk, "Netanyahu, 11 aydır Gazze'de yürüttüğü ve halkına pazarlamada başarılı olamadığı hayali bir zafer arıyor." değerlendirmesinde bulundu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading