Yandex Metrica

Casus İHA ile F-35 üssünü saniye saniye kaydettiler: İşgalciyi rezil eden kayıtlar dünyanın gündeminde

Casus İHA ile F-35 üssünü saniye saniye kaydettiler: İşgalciyi rezil eden kayıtlar dünyanın gündeminde

İşgalci İsrail, Hizbullah'ın yayınladığı yeni kayıtlarla gerçek bir şok yaşadı. Hava savunma sistemlerini atlatarak Hayfa'ya doğru uçan 'İbibik' (Hudhud) adlı mini İHA, Lübnan sınırına 50 kilometre uzaktaki Ramat David Hava Üssü'nü detaylı biçimde görüntüledi. 

Dünya

25.07.2024, 02:10

Gazze'de büyük bir soykırım yürüten vahşi İsrail ordusu, kuzeydeki Lübnan'a yönelik saldırı hazırlıklarını sürdürürken İran destekli Hizbullah örgütü Tel Aviv'i şok eden bazı görüntüler paylaştı. 

Lübnan Hizbullah'ının iddiasına göre, İbibik (Hudhud) adı verilen mini insansız hava aracı, sınır hattına yaklaşık 50 kilometre uzakta bulunan Ramat David Hava Üssü'nü detaylı biçimde görüntüledi.

İsrail ordusu ile medyasını şoke eden kayıtlar örgüt tarafından servis edildi. Görüntülerin 23 Temmuz 2024 tarihinde çekildiği belirtiliyor.

İşgal altındaki Hayfa'yı 20 kilometre mesafede bulunan Ramat David Hava Üssü'nde F-35, F-15 ve F-16 savaş uçaklarıyla, insansız hava araçları ve C-130 tipi nakliye uçakları bulunuyor. 

İbibik İHA'nın çektiği görüntüler bölgedeki uçak hangarlarının yanısıra çok sayıda Apaçi helikopterinin varlığını da ortaya koydu. 

İsrail ordusunun Lübnan'a kapsamlı bir saldırı başlatması durumunda, görüntülenen bu üs Hizbullah'ın muhtemel hedeflerinden biri olacak. 

Ancak 7 Ekim'de başlayan savaş süresince Hamas'a olan yetersiz desteği çokça tartışılan Hizbullah'ın, İsrail'le doğrudan çatışma durumunda sözkonusu bölgeleri vurup vurmayacağı büyük bir soru işareti. 

ABD'den Gazze'de ateşkes açıklaması: 'Hamas'ın müzakerelere katılmasına ihtiyacımız var' ABD'den Gazze'de ateşkes açıklaması: 'Hamas'ın müzakerelere katılmasına ihtiyacımız var' Haberi Görüntüle

HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİNİ ATLATTI

Hizbullah, keşif İHA'sı Hayfa bölgesini görüntülerken İsrail hava savunma sistemlerinin İbibik'i göremediğini ileri sürüyor. Nitekim görüntülerde İsrail'e ait Demir Kubbe (Iron Dome) sisteminin bir parçası olan radar ve fırlatıcıların tam konumu da bulunuyor. 

Hizbullah İsrail'de Ramat David Hava Üssü'nü mini İHA ile görüntüledi.

18 Temmuz'da Yemen'de İran destekli Husiler, Yafa adını verdikleri mini kamikaze İHA ile 1800 kilometre uzaktaki Tel Aviv'i vurmayı başarmış, buna cevap olarak İsrail uçakları ise Amerikan ordusunun tanker uçakları desteğiyle Yemen'in Hudeyde Limanı'nı bombalamıştı. 

Hizbullah'ın Hayfa'daki askerî noktaları net biçimde gösteren keşif kayıtları, İsrail'in Yemen saldırısına anlamlı bir cevap teşkil ediyor. Sözkonusu görüntüler, Hayfa Körfezi ile Golan Tepeleri'ndeki gözlem noktalarının gösterildiği çekimlerin ardından yayınlanan üçüncü kayıt oldu. 

Görüntülerin servis edilmesinin ardından yayınladığı açıklamada İsrail ordusu, bunun sadece bir keşif dronu olduğundan bahisle, hava üslerine hiçbir zarar vermediğini savundu. Detaylı biçimde görüntülenen askerî tesislerin Hizbullah tarafından vurulup vurulmayacağını zaman gösterecek. 

 

Habere Tepki Ver

7

0

1

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading