Sitede Ara

Cehennemin kapısı aralanıyor: İsrail'den Lübnan'a kara harekatı hazırlığı! Ortadoğu uçurumun kenarında!

Cehennemin kapısı aralanıyor: İsrail'den Lübnan'a kara harekatı hazırlığı! Ortadoğu uçurumun kenarında!

Lübnan'a kara harekatı hazırlığı yapan katil İsrail, Ortadoğu'yu cehenneme sürüklüyor. Dünyanın birçok ülkesi İsrail'e 21 günlük ateşkes çağrısında bulunurken, terör devleti bu çağrıları elinin tersi ile iterek Lübnan'daki bombalamalarını artırıyor. 

Dünya

26.09.2024, 16:33

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in "Cehennemin kapılarının açılması" diye tanımladığı şey bu kara işgali ihtimali. Öyle ki bu ihtimal ilk kez senaryo olmaktan çıkıyor ve en yetkin dudaklar tarafından formüle ediliyor.

Türkiye'yi Ege'de vuracağız demişlerdi: O ülke Ankara'nın BRICS üyeliğine karşı çıktı! Türkiye'yi Ege'de vuracağız demişlerdi: O ülke Ankara'nın BRICS üyeliğine karşı... Haberi Görüntüle

KARA HAREKATI OLACAK MI?

İsrail ordusunun komutanı Korgeneral Herzi Halevi, Lübnan'da Hizbullah'a yönelik kapsamlı hava saldırılarının ardından orduya seslendi. 

Üzerinizde jetlerin sesini duyuyorsunuz, bütün gün saldırıyorduk diyen Halevi, "Bu, hem olası girişinize zemin hazırlamak hem de Hizbullah'ı aşağılamaya devam etmek için yapılıyor" dedi.

Hedef çok açık kuzeydeki sakinlerin güvenli bir şekilde geri dönmesi diyen Siyonist komutan, "Bunu başarmak için askeri botlarınızın düşman topraklarına girmesi anlamına gelen bir manevra sürecini hazırlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Binlerce dron gökyüzüne yükseldi: Gece boyu bomba sesleri dinmedi: Kan kokusu ağırlaşıyor Binlerce dron gökyüzüne yükseldi: Gece boyu bomba sesleri dinmedi: Kan... Haberi Görüntüle

ORTADOĞU UÇURUMUN KENARINDA

Öte yandan İsrail ordusu ve Hizbullah karşılıklı ateş açmaya devam ediyor. 2000'den fazla hedefi vuran katil İsrail ordusu çok sayıda sivili vurdu. Dün gerçekleştirilen saldırada 81 kişi hayatını kaybeerken, , 403'ten fazla kişi de yaralandı.

BM genel sekreteri, tüm taraflara "uçurumdan bir adım geri çekilme" çağrısından bulunurken, dünyanın "Lübnan'ın başka bir Gazze'ye dönüşmesini göze alamayacağını belirtti. 

Bu saldırışarın topyekün bir savaşın kapılarını açacağı konusunda uyaran BM genel sekreteri, Bombalamanın neden olduğu ölüm ve yıkımın ve 90.000'den fazla yerinden edilmiş insanın güvenlik için Suriye'ye gitmesinin de gösterdiği gibi, bir noktaya kadar açılmış olsalar da, en kötüsü henüz gelmemiş olabilir dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading