Yandex Metrica

Çelik Kubbe Atina manşetlerinde! Öve öve bitiremediler: Türkler kuş uçurtmayacak!

Çelik Kubbe Atina manşetlerinde! Öve öve bitiremediler: Türkler kuş uçurtmayacak!

Açıklandığı ilk günden itibaren dünya medyasının manşetlerini süsleyen Çelik Kubbe şimdi de Yunanistan manşetlerinde. Türkiye'nin yerli ve milli hava savunma şemsiyesisini analiz eden Yunan basını, "Türklerden habersiz gökyüzünde kuş bile uçmayacak" ifadelerini kullandı.

Dünya

13.09.2024, 12:16

Türkiye yerli ve milli imkanlar ile ürettiği Çelik Kubbe projesi dünya basınının radarına girdi. Son olarak Yunan Kathimerini Gazetesi haberinde, Çelik Kubbe'nin özelliklerine geniş yer ayırırken, çok çeşitli hava savunma araçlarını birbirlerine entegre etmeyi, gerçek zamanlı operasyonel görünürlük sağlamayı ve yapay zeka yardımıyla sistemlerin merkezi olarak kontrol edilmesini sağlayacağını söyledi. 

Akılalmaz hata! Dalak yerine karaciğeri aldılar! Tüm dünya bu skandalı konuşuyor Akılalmaz hata! Dalak yerine karaciğeri aldılar! Tüm dünya bu skandalı... Haberi Görüntüle

ÇELİK KUBBE YUNAN BASININDA

Çelik Kubbe, Aselsan, Roketsan ve TÜBİTAK SAGE işbirliğiyle geliştirildi diyen Yunan basını, "Çok katmanlı bu hava savunma şemsiyesi, kapsamlı hava sahası koruması için mevcutta bulunan ve gelecekte üretilecek radarları, iletişim ağlarını ve hava savunma silahlarını bir sistem halinde koordine edebilecek" ifadeleri kullanıldı.

Haberin devamında Türkiye'nin, yapay zeka yeteneklerini kullanacak yeni bir hava savunma sistemi olan Çelik Kubbe'nin tasarımını tamamladığı ifade edilirken, kararın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin Ağustos ayında yaptığı toplantıda alındığı belirtildi.

Dünya tarihini değiştirecek keşif! Firavun'a ait 3000 yıllık askeri kışla ve depo keşfedildi! Dünya tarihini değiştirecek keşif! Firavun'a ait 3000 yıllık askeri kışla... Haberi Görüntüle

YAPAY ZEKA VURGUSU

Çelik Kubbe'nin yabay zeka donanımına da değinen Kathimerini, "Çelik Kubbe, çok çeşitli hava savunma araçlarını entegre etmeyi, gerçek zamanlı operasyonel görünürlük sağlamayı ve yapay zeka yardımıyla sistemlerin merkezi olarak kontrol edilmesini sağlamayı amaçlıyor" dedi.

Haberin devamında projenin amacının Türkiye'yi drone ve füze gibi hava tehditlerine karşı savunabilecek birleşik bir savunma ağı oluşturmak olduğu altı çizilirken, Korkut gibi kundağı motorlu uçaksavar silahları ve Sungur füzeleri gibi kısa menzilli sistemlerin, Çelik Kubbe'nin iç savunma hattını oluşturacağı vurgulandı. 

Hisar A+ ve Hisar O füzelerinin orta menzilli tehditlerle mücadele edeceği ifade edilen haberde, kubbenin en dıştaki katmanının ise 100 kilometre menzili aşması beklenen SİPER uzun menzilli füzelerinden oluşacağı söylendi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading