Çelik Kubbe sonrası Amerikan Forbes dergisinden çarpıcı analiz: S-400'ler satılabilir

Çelik Kubbe sonrası Amerikan Forbes dergisinden çarpıcı analiz: S-400'ler satılabilir

Türkiye'yi heyecanlandıran 'Çelik Kubbe' projesi, dünya medyasında da geniş yankı uyandırdı. Son olarak Amerikan Forbes dergisinden dikkat çeken bir analiz geldi. Amerikan dergisinde yayınlanan makalede, Türkiye'nin dışa bağımlılığında yaşanacak gerilemeye dikkat çekilirken S-400 sorunu da gündeme getirildi.

Dünya

14.08.2024, 17:16

İHA’sını, SİHA’sını kendi yapan Türkiye, savunmasını da kendi yapacak. Türkiye ‘Çelik Kubbe’ ile korunacak.

Savunma Sanayii İcra Komitesinde kararlaştırılan Çelik Kubbe Projesi için ASELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK SAGE ve MKE çalışmalara başlarken "Türkiye'nin milli muhafızı" rolündeki silahlar gök kubbenin kalkanları olacak.

"Sistemler sistemi" olarak tasarlanan Çelik Kubbe Projesi'nde ASELSAN'ın KORKUT, HİSAR-A+, GÖKDEMİR, GÖKER, GÖKBERK, HİSAR-O+ ve SİPER gibi hava savunma sistemleri ile ROKETSAN'ın lazer ve hava savunma füze sistemlerinden SUNGUR, LEVENT ve HİSAR gibi araçları yapay zeka da kullanılarak birbirine entegre edilecek.

ABD'den flaş iddia: İsrail, İran'a saldırmak için o tarihi bekliyor ABD'den flaş iddia: İsrail, İran'a saldırmak için o tarihi bekliyor Haberi Görüntüle

FORBES'TEN DİKKAT ÇEKEN ANALİZ

Türkiye'yi heyecanlandıran proje, dünya medyasında da geniş yankı uyandırdı. Son olarak Amerikan Forbes dergisinden dikkat çeken bir analiz geldi.

Amerikan dergisinde yayınlanan makalede, Türkiye'nin dışa bağımlılığında yaşanacak gerilemeye dikkat çekilirken S-400 sorunu da gündeme getirildi.

Cam şişeninin gizemli yolcuğunu! Bu bir mucize! Okyanusun üstünde 895 km yol aldı Cam şişeninin gizemli yolcuğunu! Bu bir mucize! Okyanusun üstünde 895... Haberi Görüntüle

S-400'LER SATILABİLİR

Hatırlanacağı üzere Türkiye'nin 2019 yılında Rusya'dan satın aldığı ve ABD ile gerilime neden olan, F-35 projesinden çıkmasına yol açan S-400 hava savunma sistemine Çelik Kubbe'den sonra ihtiyaç duymayacağına vurgu yapıldı.

Söz konusu analizde halihazırda kullanılmayan S-400'lerin bu bağlamda Rusya ile anlaşılarak NATO üyesi olmayan, Rusya ile iyi ilişkileri bulunan Pakistan ve Hindistan'a satılabileceği ifade edildi.

 

Dergide ayrıca bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda Türkiye'nin F-35 projesine geri dönebileceğine dikkat çekildi.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading