Yandex Metrica

Çelik Kubbe'yi öve öve bitiremediler! İsrail'in Demir Kubbesi'ne iddialı rakip geldi: Eşsiz bir sistem!

Çelik Kubbe'yi öve öve bitiremediler! İsrail'in Demir Kubbesi'ne iddialı rakip geldi: Eşsiz bir sistem!

Türkiye'nin yerli ve milli hava savunma sistemi 'Çelik Kubbe' dış basında geniş yer bulmaya devam ediyor. Son olarak Türkiye'nin İsrail'in Demir Kubbe'sine rakip olabilecek katmanlı hava savunma sistemi geliştirmeyi amaçlayan iddialı bir program başlattığını yazan yabancı basın, 'Türkiye, İsrail'in Demir Kubbesine 'Çelik Kubbe' Hava Savunma Sistemiyle karşı koyacak' yorumunda bulundu.

Dünya

13.08.2024, 12:31

Havadan gelecek tüm tehditleri savuşturmayı hedefleyen Türkiye'nin yerli ve milli hava savunma sistemi "Çelik Kubbe" Projesi dünya gündeminin ilk sıralarında yer alıyor. 

Aşı oyunu! 'Gazze'de çocuk felci var' baskıları arkasında ne var? Akılları karıştıran iddia Aşı oyunu! 'Gazze'de çocuk felci var' baskıları arkasında ne var?... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN 'DEMİR KUBBE'SİNE RAKİP

Çelik Kubbe'yi analiz eden yabancı savunma siteleri, "Türkiye, İsrail'in Demir Kubbesine 'Çelik Kubbe' Hava Savunma Sistemiyle karşı koyacak" yorumunda bulundu. Türkiye'nin İsrail'in Demir Kubbe'sine rakip olabilecek katmanlı hava savunma sistemi geliştirmeyi amaçlayan iddialı bir program başlattığı duyuruldu.

Çelik Kubbe adı verilen sistemin, her yükseklikten ve menzilden gelen tehditleri tespit edip etkisiz hale getirecek yapay zekaya sahip olacağı bildiriliyor denilen haberde, "Grafikte ayrıca katmanlı hava savunma sisteminin, T-link adı verilen Türk yapımı bir bileşen aracılığıyla uyduya bağlanacağı da görülüyor." denildi. 

Haberin devamında ise, "Programda Aselsan'ın yanı sıra Türk savunma sanayi firmaları Rocketsan, SAGE ve Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu da iş birliği yapacak" ifadeleri kullanıldı.

Milyonları ekrana kitleyecek büyük gün! Trump ve Harris karşı karşıya geliyor Milyonları ekrana kitleyecek büyük gün! Trump ve Harris karşı karşıya... Haberi Görüntüle

EŞSİZ BİR SİSTEM

Dış basında yer alan haberde, Kısa ve orta menzilli sistemler de dahil olmak üzere pek çok bileşeninin Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunduğu belirtilirken, "İsrail'in Demir Kubbesi ile karşılaştırıldığında "Çelik Kubbe"nin dört katmanlı hava savunma sistemine sahip olduğu belirtiliyor: Çok kısa menzilli, kısa menzilli, orta menzilli ve uzun menzilli"  denildi.

"Çelik Kubbe", Türk şirketlerinin son dönemde geliştirdikleri yerli ve milli sistemlerle "eşsiz" bir kalkan oluşturulmasını sağlayacak. Bu kapsamda, ASELSAN tarafından geliştirilen KORKUT, HİSAR-A+, GÖKDEMİR, GÖKER, GÖKBERK, HİSAR-O+ ve SİPER gibi hava savunma sistemlerinden yararlanılacak. 

İçinde birçok hava savunma silah sistemi, radar, elektro-optik sistemi, haberleşme modülleri, komuta kontrol istasyonları ve yapay zekayı barındıracak Çelik Kubbe, Türkiye'nin hava savunma alanındaki muhafızı olacak.

Habere Tepki Ver

15

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading