Cenazesinin nereye gömüleceği merak ediliyordu! Nasrallah'ın cenazesi gizli bir yere defnedildi!

27 Eylül akşamı Hizbullah, Beyrut’un güneyindeki komuta merkezini hedef almıştı. En az 80 adet delici bomba kullanıldığı saldırıların hemen ardından 28 Eylül sabahı İsrail ordusu, Nasrallah’ın öldürüldüğünü duyurmuştu. Ölümün ardından Nasrallah için yapılacak cenaze töreni merak edilirken Hizbullah'a yakın bir kaynak,  Nasrallah'ın cenazesiyle ilgili yeni bir gelişmeyi paylaştı. 

Dünya

04.10.2024, 15:45

27 Eylül'de İsrail Lübnan'a yönelik saldırısı sonucu öldürülen Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın naaşının bugün düzenlenen bir törenle defnedildiği ortaya çıktı.

 

Soykırımcı İsrail Beyrut'u vurdu: Hizbullah'ın üst düzey komutanı öldürüldü Soykırımcı İsrail Beyrut'u vurdu: Hizbullah'ın üst düzey komutanı öldürüldü Haberi Görüntüle

GİZLİ BİR YERE GÖMÜLDÜ 

Hizbullah'a yakın bir kaynak, öldürülen Nasrallah'ın cenazesinin İsrail tarafından hedef alınacağı endişesiyle geçici olarak gizli bir yere gömüldüğünü duyurdu. 

İsrail ile soykırım ortağı ABD arasında yeni anlaşma: 8,7 milyar dolarlık savaş paketi hazır İsrail ile soykırım ortağı ABD arasında yeni anlaşma: 8,7 milyar... Haberi Görüntüle

"ABD'DEN GARANTİ İSTEDİK"

AFP'ye konuşan Hizbullah'a yakın bir kaynak, öldürülen Nasrallah'ın cenazesinin İsrail tarafından hedef alınacağı endişesiyle şimdilik geçici olarak gizli bir yere gömüldüğünü bilgisini paylaştı. İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan Lübnanlı bir yetkili, ABD’den cenaze törenini hedef almayacağına dair "garanti" istendiğini ancak bunun başarılı olmadığını ifade etti. 

Donald Trump'tan iddialı açıklama: Seçimi kaybedersem tekrar aday olmam! Donald Trump'tan iddialı açıklama: Seçimi kaybedersem tekrar aday olmam! Haberi Görüntüle

"NASRALLAH ARTIK DÜNYAYI TERÖRİZE EDEMEYECEK"

İsrail Ordusu’nun X hesabından yapılan açıklamada, “Hasan Nasrallah artık dünyayı terörize edemeyecek” denildi.Hizbullah yazılı bir açıklamayla saatler sonrası, Seyid Hasan Nasrallah’ın ölümünü doğruladı.Yayımlanan mesajda, “Hizbullah’ın Genel Sekreteri, 30 yıl dolayında önderlik ettiği büyük, ölümsüz şehit yoldaşlarına katıldı” ifadelerini kullanıldı.

Öldürme oranı yüzde 88! Yeni virüs kara kıtayı esir aldı! Tedavisi olmayan hastalık giderek yayılıyor! Öldürme oranı yüzde 88! Yeni virüs kara kıtayı esir aldı!... Haberi Görüntüle

NASRALLAH KALABALIK İÇİNE ÇIKMAKTAN KAÇINIYORDU 

Nasrallah 2006’daki son İsrail savaşından bu yana, kalabalıklar içine çıkmaktan kaçınıyordu. Bir araya geldiği kişilerin sayısı da çok sınırlıydı. Reuters’a konuşan örgüt içinden bir güvenlik yetkilisine göre, suikastın gerçekleşmiş olması, bu grubun içine bir İsrail muhbirinin sızdığını gösteriyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading